Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Agüero a 92. percben szerzett előnyt a Citynek! – videóval

Az angol Ligakupa elődöntőjének odavágóján a Manchester City hazai pályán fogadta a másodosztályú Bristol City együttesét, amely Mourinho együttesét búcsúztatta a negyeddöntőben nem kis meglepetésre. 

3495

Az angol Ligakupa elődöntőjében a bajnokságban toronymagasan vezető Manchester City a sorozat meglepetéscsapata a városi rivális vörös ördögöket kiejtő Bristol City együttesét fogadták Guardiola tanítványai az Etihadban. A párharc első mérkőzését a manchesteriek kezdték jobban és a 4. percben Kevin De Bruyne próbálta meglepni a vendégek hálóőrét Fielding azonban résen volt és hárította a belga kísérletét. A hazaiak már a mérkőzés elején komoly nyomás alá helyezték a Bristol City kapuját, a 9. percben Gündogan lövése nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. Negyedórányi játékot követően élvezetes és nem elsősorban remek iramú mérkőzést láthatott a manchesteri publikum. Az első negyedóra végén Bernardo Silva lövését blokkolta a Bristol City védelme ami így is veszélyesen csapódott Fielding kapuja felé. A 17. percben a vendégek előtt is komoly gólszerzési lehetőség adódott, Bryan távoli lövését Claudio Bravo bravúrral hárítani tudta. A 24. percben ismét a manchesteri együttes előtt adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére, de előbb Sané szólója után majd a kipattanót követően De Bruyne bombáját fogta bravúrral a vendégek portása. A manchesteri együttes hiába próbálkozott szép számmal a vendégek hősiesen védekeztek és „leparkolták a buszt” Fielding kapuja előtt. A 33. percben a  vendégek talán legkomolyabb helyzetüket puskázták el az első játékrészben, miután Pack ígéretes lövése Bravo kezei között landolt. A félidő hajrájában a hazaiak tovább ostromálták a másodosztályú gárda kapuját, de nem sikerült feltörni a Bristol védelmét. A 44. percben egy manchesteri hibát követően óriási esélyhez jutottak a vendégek, miután Stones csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfelét a tizenhatoson belül, Taylor bíró sporttárs pedig nem hezitált azonnal a büntetőpontra mutatott. A vendégek játékosa Reid pedig higgadtan értékesítette a büntetőt, Bravo hiába érezte az irányt nem tudta hárítani anniyra helyezett volt a büntető. Ezt követően szinte azonnal egyenlíthetett volna Guardiola csapata, Sterling lövése már túl is jutott a kapuson, de a gólvonalon elképesztő mentéssel Flint a léc alól fejelte ki Sterling lövését. Ezzel pedig egy mozgalmas első félidő tudhattunk magunk mögött, de a második játékrész ennél is jobbnak ígérkezett!

2023

Fordulást követően folytatódott a City fölénye és az 51. percben egy hazai kontrát követően Sterling került ziccerbe ismét, de a hazaik szélsője ezúttal sem tudta gólra váltani helyzetét, Fielding ezúttal is szenzációs védést mutatott be. A vendégek egészen az 55. percig bírták a City elképesztő nagy nyomását és Sterling passzát De Bruyne bombázta Fieldig kapujába, tegyük hozzá a Bristol portása még ebbe a lövésbe is beleért, de bravúrt nem tudott bemutatni. A vendégek játékosai egyre több hibát vétettek, ami a fáradtság mutatkozó jeleire utalt. A City pedig a mérkőzés ezen szakaszában talán még jobban a kapuja elé szegezte riválisát. A 68. percben De Bruyne kis híján visszaadta a gólpasszt Sterlingnek, de a City támadójanak ziccerét ezúttal is a Bristol hálóőre hatástalanította. A hajrában a City több alkalommal is megszerezhette volna a győzelmet jelentő találatot, azonban erre a 92. percben került sor, mikor a csereként beálló Agüero döntötte el a mérkőzést ami azt jelenti, hog sovány előnnyel utazhat riválisa otthonába  Guardiola Cityje.

Angol Ligakupa, Elődöntő 1. mérkőzés:

Manchester City – Bristol City 2-1 (0-1)
Helyszín: Etihad Stadium, Manchester Vezette: Taylor
Gólszerzők: De Bruyne (55.),Agüero (90+2.) ill. Reid (44., büntetőből)
Sárga lapok: Flint (56.), Smith (58.), Bryan (60.)
Kiállítás:

ManCity: Bravo – Zinchenko (Walker 80.), Mangala, Stones, Danilo – Toure (Agüero 70.), Gündogan, De Bruyne – Sané, Silva, Sterling. Vezetőedző: Guardiola

Bristol: Fielding – Wright, Flint, Baker, Magnusson (Walsh 73.) – Brownhill, Pack, Smith, Bryan – Reid – Paterson. Vezetőedző: Johnson

https://www.youtube.com/watch?v=VRKR6nN-wAU

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor