Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane legidősebb fia még reménykedik

Hiába nevelkedett a Real Madridban, és hiába Zinedine Zidane fia, a már 22 éves Enzo egyelőre nem tudja távolról sem befutni az a karriert, amelyről álmodott. Pedig a „Királyiak” edzőjének legidősebb gyermek előtt adva volt a lehetőség.

enzozidane001

Mire kinőtte a Real Madrid utánpótlását, már biztosra vehető volt, hogy (egyelőre?) nincs helye a spanyol sztárcsapatban Enzo Zidane-nak. Természetesen az U19-es francia válogatottig eljutó fiú is felismerte, hogy bizony számára nem fog túl sok babér teremni a Bernabéu Stadionban. Így hát a több játéklehetőség reményében 2017 nyarán ingyen(!) elhagyhatta a Realt, mégpedig az Alavés kedvéért.

Azonban a nagyok orra alá rendszeresen borsót törő baszk kiscsapatban nem tudta megváltani a világot. Enzo Zidane mindössze két-két bajnoki és kupa meccsen kapott lehetőséget. Csereként…

Ám a jelek szerint az egyébként tényleg tehetséges középpályás még bízhat a szerencséje jóra fordulásában. Az elhivatottságával ugyanis nincs baj, lévén januártól már a Lausanne-Sport játékosának számít. Zidane természetesen nagyon is bizakodva mesélt az új helyzetről:

„Az Alavés-ben nem ment túl jól. De ez olyan dolog, ami előfordul a labdarúgásban. Fabio Celestini edző hívott, aki közvetlenül velem tárgyalt, és elmagyarázta az ötleteit. Nagyon gyorsan érdekelni kezdett. Szeretnék játszani, és tetszett, hogy részt vehetek ebben a projektben. Az egész gyorsan ment, és most nagyon boldog vagyok”

– büszkélkedett Enzo, aki 2020 nyaráig írt alá új klubjához.

A Lausanne-Sport jelenleg az ötödik helyen áll a svájci Super League-ben, tizenhárom pontos lemaradásban az éllovas Basel mögött.

Balogh József