Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol-kupa: Sima Sevilla továbbjutás, az Espanyol is a legjobb nyolcban

Két mérkőzést rendeztek kora este a Király kupában, a Sevilla a Cadizt, az Espanyol a Levantét verte.

15156991570059

A keddi-, és szerdai öt találkozót követően csütörtök este újabb három találkozót rendeztek/rendeznek a Király kupában. A Sevilla hazai pályán fogadta a Cadizt, amely ez első találkozón kétgólos vereséget szenvedett az andalúzoktól, s ezúttal sem sok sikerélménnyel hagyták el a pályát. A bajnokságban kiesés ellen küzdő Cadiz ugyan nem játszott alárendelt szerepet a Ramón Sanchez Pizjuan stadionban, de a korábbi UEFA-kupagyőztes nagy falatnak bizonyult. A Sevilla rendre veszélyes támadásokat vezetett, amivel jócskán adott munkát a vendégek kapusának, mi több Ben Yedder révén félóra elteltével a vezetést is megszerezte az andalúz alakulat. Fordulás után rövid időn belül már kettő volt a Sevilla előnye, amelyre csak a hajrában tudott válaszolni Garcia révén a látogató, így teljesen megérdemelten, és simán jutott a legjobb nyolc közé Vincenzo Montella alakulata. Az olasz tréner december végén vette át a Sevilla irányítását, s ez volt a harmadik meccse. A bajnokságban eddig a Betis elleni 5-3-as vereséget fogta közre a Cadiz elleni dupla kupasiker.

Sevilla – Cadiz 2-1 (1-0) – az első meccsen: 2-0
Ramón Sanchez Pizjuan; Vezette: Bengoetxea
Gólszerzők: Ben Yedder (31.), Correa (54.) ill. Garcia (86.)
Sárga lapok:ill. Olivan (26.), Gonzalez (74.)
Kiállítás:

Sevilla: Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Carole – N’Zonzi (G. Pizarro, 83.), Geis – Sarabia, Banega (F. Vazquez, 73.), J. Correa – Ben Yedder (Muriel, 78.).

Cadiz: Yanez – R. Correa (A. Garcia, 69.), Kecojevic, Servando, Olivan – Gonzalez, Abdullah – Traore, Hidalgo, Garcia (Carrillo, 61.) – Barral (Valderrama, 61.)

20180111-636513010788021443_20180111210054-k0BF--980x554@MundoDeportivo-Web

Nehéz visszavágóra számíthatott az Espanyol, amely az első meccsen hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Levantétól, de a második találkozón nem bízott semmit a véletlenre Quique Flores. A legerősebb összeállításban küldte pályára a katalánokat a spanyol tréner, s korán, már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést az Espanyol, igaz ekkor még a Levante állt közelebb a továbbjutáshoz, lévén idegenben két gólt szerzett. Nem sokkal később viszont már a kék-fehérek játszhattak nyugodtabban, miután Moreno megduplázta előnyüket. A Levante nem sok veszélyt jelentett a kapura, merthogy egyetlen egy lövés nem sok, annyi sem találta el Lopez kapuját. Az Espanyol megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

Levante – Espanyol 0-2 (0-2) – az első meccsen: 2-1
Valencia; Vezette: Manzano
Gólszerzők: – ill. Baptistao (14.), G. Moreno (34.)
Sárga lapok: Lukic (42.), E. Boateng (61.) ill. Hermoso (21.)
Kiállítás:

Levante: Fernandez – Moore, Almada, Chema, Tono – Lukic (Morales, 63.), Campana – Samuel (I. Lopez, a szünetben), Bardhi, Jason – Nano (E. Boateng, a szünetben)

Espanyol: Diego Lopez – Navarro, Naldo, Hermoso, Vila Rosello – David Lopez, Fuego, Granero – Baptistao (S. Garcia, 79.), Moreno, Jurado (Darder, 83.)

Továbbjutott a Sevilla 4-1-gyel és az Espanyol 3-2-vel.

~GS~