Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

100 millió fontos üzlet: Angol sztárcsapatok vinnék a Dortmund ászát

Dübörög a januári átigazolási időszak, amelyben a legnagyobb csapatok természetesen azon dolgoznak, hogy miként erősítsék meg a keretüket a szezon második felére. A legfrissebb szigetországi hírek szerint a Liverpool lecsapna a Dortmund egyik legtehetségesebb fiataljára.

pulisic

(kép forrása: tribuna.com)

A Borussia Dortmund 19 éves játékosa, Christian Pulisic igen kelendő portéka az átigazolási piacon. Az amerikai tehetség fiatal kora ellenére már túl van több, mint 50 Bundesliga mérkőzésen és már 20-szoros amerikai válogatott is.

Kiváló képességei természetesen más klubok vezetőit is szemen szúrta. A pálya mindkét szélén bevethető támadót a minap a Liverpool csapatával boronálták össze brit lapok. Jürgen Klopp, a vörösök trénere természetesen ismeri a játékost, hiszen Dortmundban az ő kezei alatt debütált még a 2015/16-os szezonban. A Mersey parti csapat akár 100 millió fontot sem sajnálna azért, hogy az edző és felfedezettje újra egy klubnál dolgozhassanak.

Apróbb bökkenők azonban már is közbeszóltak. Peter Stöger, a Dortmund vezetőedzője nem szívesen válna meg a télen egyik legkreatívabb játékosától, így Pulisic átigazolása nem elképzelhetetlen, hogy csak a nyáron valósul meg. Már ha megvalósul és egyáltalán a Liverpool-nál köt ki…

Ahogyan már a cikk korábbi részében említésre került, több csapat vezetője szívesen látná a játékost. Egy másik vörös gárdánál, név szerint a Manchester United-nél is képben van az amerikai fiatal. José Mourinho együttese szintén bővítené a keretét, hiszen még pályáznak a Premier League első helyéért, annak ellenére is, hogy a Manchester City megállíthatatlannak tűnik.

Egyes hírforrások szerint a Pulisic kegyeiért folytatott versenyt már megnyerte a Liverpool, csupán az a kérdés, hogy mikor születik meg a transzfer.

Szerző: Báló Bence