Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham kiütötte az Evertont! – videóval

A Premier League, vagyis az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulója ma vette kezdetét, s a szombatiak közül az utolsó meccsen a fővárosi Tottenham a liverpooli Evertont fogadta. A papírforma az ideiglenesen otthonául a Wembleyt használó hazaik mellett szólt, ami végül jött is, ugyanis a Tottenham gárdája kiütéssel küldte padlóra a liverpooli kékeket!

3387Kane duplázott, és a Premier League legeredményesebb Tottenham játékosa lett! (forrás: theguardian.co.uk)

A Tottenham az Everton csapatát fogadta a Wembley-ben, a Premier League 23. fordulójának szombati tekintetben utolsó bajnokiján. Az esélyesebbek a meccs előtt az ideiglenes otthonukban szereplő hazaiak voltak. Ráadásul a Tottenham Hotspur zsinórban 5 meccses győzelmi sorozatot tudhat magáénak, melyek között ott van egy megnyert FA-kupa találkozó. Ezzel szemben az FA-kupából a múlt hétvége elején a városi rivális ellen kieső Everton a legutóbbi 5 összecsapásán 3 vereséget számlálva maradt nyeretlen!

A bajnoki 22. percéig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ami úgy tűnt, az Everton előnyét hozza meg, ám a liverpooliak egyik új szerzeményének, a rögtön kezdő Tosunnak a passza lesen találta meg a labdát a kapuba továbbító Rooneyt, így érvénytelenítették a vendégek gólját. Rögtön ezután a túloldalon villant Kane, akinek lövését Pickford hárította. Aktív maradt támadásépítés téren a Tottenham, amely következő nagy helyzetéből meg is szerezte a vezetést! A 26. minutumban Aurier labdáját az Everton kapuja előtt ólálkodó Son váltotta közelről gólra, a védelem beragadását is kihasználva! Son így egymást követő ötödik meccsén is eredményes tudott lenni (1-0)!

IMG_20180113_202146Son nyitotta a gólok sorát a Wembley-ben! (forrás: twitter.com/SpursOfficial)

Az első játékrészben során veszélyesebben és nagy mezőnyfölényben játszott a Tottenham, az Everton túl sok biztatót nem tudott felmutatni, legalább is helyzetek terén, ugyanis leszámítva a lesgólt, 5 lövésük közül egy sem ment kapura, míg a Spurs 8 próbálkozásából 4 ment kapura, 1 pedig gól is lett ezekből.

A második félidő nagyszerűen indult a Tottenham számára! Son a gólja után egy gólpasszt is kiosztott, ugyanis a koreai szép bal szélen való kilépése után a leshatáron – vagy éppen kissé lesre mozgó – kilépő Kane-t találta meg passzával, az angol gólvágó pedig közelről nem hibázott, így már kettővel ment a Spurs a 47. percben! Harry Kane 19. gólja volt ez ebben a bajnoki szezonban (2-0)!

Son az 52. perc végén nagyszerű passzt osztott ki Allinak is, utóbbi kis híján megszerezte csapata harmadik gólját, de a játékszer az oldalhálóban kötött ki. Az 58. minutumban Kane is adott volna egy gólpasszt Sonnak! Az angol hajszálpontos átadása után került lövőhelyzetbe Son, aki végül a bal kapufát találta el a tizenhatosról!

Nem kellett sokat várni arra viszont, hogy újabb Tottenham-gól szülessen! Az 59. percben Dier betett labdáját pördítte a kapuba a védők között kilépő Kane, aki ezzel duplázott, valamint megdöntötte a Tottenham-legenda, Teddy Sheringham bajnokik terén elért gólrekordját, ami 97 találat volt (3-0)!

IMG_20180113_202116Kane-nek is volt oka bőven az örömre, ugyanis immár 98 bajnoki góllal rendelkezik csapata színeiben! (forrás: twitter.com/SpursOfficial)

Az pedig már csak hab a tortán, hogy egymást követő 4. bajnoki szezonja Kane-nek a mostani, melynek során legalább 20 találatig jut, rajta kívül erre csak ketten voltak képesek a ligában, méghozzá Henry és Shearer!

A 77. percben Alli tört be jól az Everton tizenhatosán belülre balról, majd löketét nagy bravúrral, lábbal hárította Pickford, a kipattanót Son küldte rá, de nem szerezte meg második gólját az ázsiai, a liverpooli klub kapusa ezúttal kézzel zsebelte be a labdát.

A hajrához vészesen közeledve óriási góllal módosult az állás! A 82. percben egy nagyszerű egyérintős támadás végén Alli sarokkal tette Eriksen elé a labdát, a dán pedig kegyetlenül bevarrta azt Pickford kapujába, abszolút kiütve ezzel az Evertont (4-0)!

IMG_20180113_203314Eriksen (középen) nagyszerű találattal zárta a gólfesztivált (forrás: twitter.com/SpursOfficial)

A lefújásig már nem született több gól nagyobb helyzetek híján, ám így is nagyszerű, kiütéses sikert aratott a Tottenham, ezzel pedig az Everton zsinórban negyedik vereségét szenvedte el!

Premier League, 23. forduló
Tottenham Hotspur – Everton • 4-0 (1-0)
Helyszín: Wembley, London. Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Son (26.), Kane (47., 59.), Eriksen (82.), ill.
Sárga lapok: -, ill. Jagielka (45.), Rooney (75.)
Kiállítás:

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Sanchez, Verthongen, Davies – Dier (Wanyama, 74.), Dembelé – Eriksen, Alli, Son – Kane. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Everton: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka, Martina – McCarthy (Schneiderlin, 72.), Gueye – Bolasie (Lennon, 57.), Rooney, Sigurdsson – Tosun (Calvert-Lewin, 62.). Vezetőedző: Sam Allerdyce

Nagy Dávid