Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyert és üldözi a Barcelonát az Atletico Madrid – videóval!

A La Liga 19. fordulójában növelhette előnyét ősi riválisával szemben az Atletico Madrid, akik a baszk kis csapat, az Eibar otthonába látogattak.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A gyenge szezonkezdetet produkáló, majd feltámadó Eibar, az idei első bajnoki vereségét nem rég elszenvedő Atletico Madridot fogadta. A baszkok a bajnokságban legutóbb november 5-én kaptak ki – azóta 6 győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük, vagyis kimondottan jó formában várták a Matracosok elleni meccset. A túloldalon felemás volt a helyzet: már a csoportkörben kiestek a BL-ből, karácsony előtt pedig az Espanyol verte meg őket, azóta viszont csatlakozhatott hozzájuk Vitolo és Diego Costa mint új igazolások (utóbbi eltiltás miatt most nem játszhatott), a csapat pedig a második helyet foglalja el a táblázaton – lehetne rosszabb is. Mondhatni mind a két csapat önbizalommal telve várta az összecsapást.

Az első percek egyértelműen a sárga mezes vendégeknek sikerültek jobban. Griezmann parádésan továbbította előre Vrsaljko labdáját, amit végül Correa küldött a kapu mellé a 4. percben – Gameiro nem sokkal maradt le róla. 10 perc után aztán ismét ajtó-ablak ziccer következett: ezúttal Koke volt az, aki fölé vágta a labdát. Az erős kezdés ellenére így tehát nem lett meg a vezetés az Atleticónak, ami egy darabig úgy tűnt, hogy akár komoly probléma is lehet. A hazai pályán híresen kellemetlen Eibar ugyanis összekapta magát és kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Hatalmas küzdelem vette kezdetét.

A 27. percben aztán szinte a semmiből megváltozott minden: a leshatárról kilépő Griezmann a védőket faképnél hagyva Gameirót találta meg egy jó passzal, a francia pedig ki is használta az ordító helyzetet annak rendje és módja szerint. Nagyon fontos találat volt ez, hiszen az Ipuruában nem könnyű ám a mindenkori vendég csapat élete, ez a gól pedig taktikailag hatalmas előnyt jelentett a madridi csapat számára. Az első félidőben nem változott már az eredmény, de az árulkodó, hogy az Eibar birtokolta többet a labdát – még ha helyzeteik nem is nagyon voltak.

A fordulás után a kontrákra rendezkedett be az Atleti, a baszkok pedig nem tehettek mást, próbáltak támadni. Nagyon szívós csapatról beszélünk, ez a kis, 5000-es stadion pedig tud ám nagyon kellemetlen hely lenni még a legjobbaknak is, így semmiképpen sem lehetett elkönyvelni idejekorán a győzelmet. Egy óra játék után például egy rögzített szituációt követően járt nagyon közel az egyenlítéshez az Eibar, ám Oblak kapus résen volt.

A hajrában nem történt fordulat. Habár a hazaiaknál volt többet a labda, nem tudtak kellő nyomást helyezni Simeone együttesére, akik köszönték szépen, gyönyörűen elhúzták az időt. Rutinosan, a tőlük megszokott magabiztossággal menedzselték le az utolsó perceket és hozták végül a már lassan védjegyükké váló 1-0-t. Ez azt is jelentette, hogy a meccs szinte teljesen unalomba fulladt, az eső megérkeztével pedig a színvonal is tovább esett – csak néhány hazai lehetőségre kaphattuk fel a fejünket a végén, de a háló nem zörrent.

Az Atleti átmenetileg 6 pontra közelítette meg a vasárnap játszó Barcelonát a második helyen, előnyük pedig 10 pontra nőtt a csúfos vereséget szenvedő városi riválisukkal szemben. Az Eibar átmenetileg a 7. helyet foglalja el.

https://www.youtube.com/watch?v=P6ASGnYcDLE

Eibar – Atletico Madrid 0-1 (0-1)
Helyszín: Ipurua (Eibar), Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerző: Gameiro (27.)
Sárga lap: Alejo, Ramis, ill. Godin
Piros lap: –

Eibar: Dmitrovic – Cote, Ramis Oliveira, Capa – Inui, Dani Garcia, Jordan (Diop), Alejo (Orellana) – Enrich, Charles (Kike Garcia). Vezetőedző: Mendilibar.

Atletico Madrid: Oblak – Lucas Hernandez, Godin, Gimenez, Vrsaljko – Koke, Saul Niguez, Thomas Partey, Correa (Carrasco) – Griezmann (Fernando Torres), Gameiro (Augusto Fernandez). Vezetőedző: Simeone.

Korábbi meccsek:

Getafe – Malaga 1-0
Girona – Las Palmas 6-0
Real Madrid – Villarreal 0-1

Baranyai Balázs