Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két gólos hátrányból fordított és nyert a Barca – videóval

Nem örülhettek a Barcelona szurkolók a Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzés első felében, hiszen csapatuk két gólos hátrányba került. Az első félidőben Messit is sikerült kivenniük a játékból, de a második játékrészben egy másik Barcelona lépett pályára, aminek sikerült megfordítania az eredményt, és begyűjteni a három pontot. 

w_900x700_14213134d50_6645

Forrás: laliga,es

Az első percekben Rullinak többször is kellett védenie, de egyik sem volt igazán veszélyes. A Sociedad sem volt megszeppenve, több szép támadást vezettek a Barca kapuja felé, aztán a 12. percben érkezett is a hazai gól. Xabi Prieto velt be egy tökéletes labdát a kapu elé, amit Willian Jose fejelt szépen a hálóba. A 15. percben Paulinho futott be a tizenhatoson belülre és lövi kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolja a lövést. A 28. percben a Sociedad lőtt egy gólt, ám a játékvezető érvénytelenítette egy előtte látott szabálytalanság miatt, ám a visszajátszásokból látszott, hogy nem rúgták fel Rakiticet. A 31. percben Ter Stegen védett hatalmasat Willan Jose lövésénél. A Real Sociedad talán a legjobb félidejét játszotta a szezonban, a Barcelonának nem igazán voltak momentumai, a 35. percben pedig már érkezett a második hazai gól is. Juanmi vette át nagyon jól a hozzá érkező passzt, majd kapura lőtt, amibe beleért Sergi Roberto így a kapuban kötött ki a labda. Azonban a Barca erre már tudott válaszolni, hiszen a 39. percben egyenlítettek a katalánok. Luis Suarez tálalta a labdát Paulinho elé, ő pedig magabiztosan lőtt a hálóba. A Sociedad továbbra is jól játszott, de a játékrészben már nem tudta növelni előnyét.

A második félidő egy Bilbao helyzettel kezdődött. Canales cselezte be magát egészen a tizenhatosig és megcélozta a bal alsó sarkot, de ter Stegen védett. A 49. percben Messi vitte el egyedül a labdát a kapu előtt, Rullit is kicselezte, de végül az argentin kapus odaért, és szögletre mentett. Az 50. percben viszont nem hibáztak a Barcások, és összejött az egyenlítés. Messi passza után Luis Suarez beadás szerű labdája a hálóban kötött ki. Jobban játszott a Barcelona a szünet után, többet is birtokolták a labdát. A 64. percben Messi végezhetett egy szabadrúgást igen jó helyről, de csak a sorfalba rúgta. A 69. percben a Barca több helyzetet is kidolgozott, de mindegyiket blokkolni tudta az utolsó pillanatban egy védő. A 72. percben azonban már senki nem tudta megmenteni őket, hiszen megszerezte a vezetést a Barcelona. Rulli rúgta ki nagyon rosszul a labdát, amit Vermalean le tudott fejelni épp Suarez elé, aki könnyedén lőtt az üres kapuba. A 76. percben Messi jöhetett ismét egy szabadrúgással, de mellé rúgta. A 82. percben Messi került lövőhelyzetbe közvetlenül a tizenhatos előtt és kapásból lőtt, a kapus viszont védte a próbálkozást. A 85. percben Messi ismét egy szabadrúgáshoz készülhetett, ezt viszont gyönyörűen csavarta a kapu jobb felső sarkába, megszerezve a katalánok negyedik gólját. A Sociedad ezzel már nem tudott mit kezdeni, így a Barcelonának hátrányból fordítva sikerült hazavinnie a három pontot.

Real Sociedad – Barcelona: 2-4 (2-1)
Helyszín: Anoeta
 stadion (San Sebastian) Vezette: González González
Gólszerző: Prieto (12.), Juanmi (35.) ill. Paulinho (39.), Suarez (50. 71.), Messi (85.)
Sárga lap: Illaramendi (64.), Oyarzabal (84.) ill. Sergi Roberto (60.),, Pique (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Real Sociedad: Rulli, Rodrigues, Navas, Llorente, Odriozola, Zurutuza (Zubeldia, 56.), Illaramendi, Prieto (Januzaj, 79.), Juanmi (Oyarzabal, 59.), Canales, Willian Jose. Vezetőedző: Eusebio Sarcistan

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Vermalean, Jordi Alba, Busquets, Raktic, Andre Gomes (Digne, 80.), Paulinho (Dembele, 66.), Messi, Suarez (Denis Suarez, 89.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

Az eredményi is a kiegyenlített játékot tükrözi. Mindkét oldalt megvoltak a helyzetek, amikor a 29. percben végül az Espanyol talált be. Gerard Moreno vette el a labdát az egyik védőtől, majd a kapu közepébe lőtt. Sokáig azonban nem örülhetett a katalán csapat, mivel a 35. percen érkezett a Bilbao egyenlítő gólja. Saborit beadása után Inaki Williams ugrott a legmagasabbra, és fejelt a hálóba.
A második játékrész egy vendég helyzettel folytatódott, amikor a 47. percben Inaki Williams fejelhetett kapura ígéretes helyzetből, a kapu közepébe célzott, de a labda Pau Lopez kezében landolt. Az 52. percben már Gerard Moreno támadta a Bilbao kapuját amikor elsőként ért oda egy kipattanóra, ám a kapus bravúrral védeni tudott. A játékrész hátralévő részében nagyobb helyzet nem volt, egészen a 93. percig, amikor a Bilbao akár meg is nyerhette volna a meccset. Laporte végezhetett el nagyon jó helyről szabadrúgást, de próbálkozása nem talált kaput.
Espanyol – Athletic Bilbao: 1-1 (1-1)
Gólszerző: Moreno (29.) ill. Inaki Williams (35.)
Sárga lap: Hermoso (60.), Caricol (78.) ill. Iturraspe (68.), Saborit (76.), Raul Garcia (80.), Sabin (88.)
Kiállítás: – ill. –