Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: büntetőkkel jutott tovább a Chelsea! – videóval

Tegnap este is több mérkőzést bonyolítottak le az FA-kupa 3. fordulójában, ismét újrajátszások voltak a terítéken, azaz a nemrég, első nekifutásra döntetlennel véget ért párharcok ismétlődtek meg. Pályán volt a Chelsea, amely saját pályáján győzött nem túl könnyen a Norwich ellen, miközben másik két élvonalbeli klub is küzdött a továbbjutásért.

Chelsea+v+Norwich+City+Emirates+FA+Cup+Third+J46_rMPWum6lNagy küzdelmek árán tudott csak továbbjutni a kékmezes Chelsea a Norwich vendéglátójaként az FA-kupában újrajátszott meccsen (forrás: zimbio.com)

A Premier League címvédője, vagyis a Chelsea nemrég a másodosztályú Norwich ellen idegenben 0-0-t játszott az FA-kupa 3. fordulójában, így jöhetett a párharc újrajátszása, immár a londoni kékek otthonában, a Stamford Bridge-en!

A találkozó 26. percében alakult ki az első nagy lehetőség, amikor Drinkwater vette volna be a Norwich kapuját, ehelyett a felső lécen csattant lökete nyomán a labda! Sokat nem kellett várni a hasonló viszont válaszra – a 32. minutumban Oliveira távoli próbálkozása után ugyancsak a felső lécen csattant a labda, ezúttal a Chelsea szerencséjére! Kaput a szünetig nem is talált a Norwich, amely azért így is közel járt a gólszerzéshez, de a londoniaknak több lehetőségük volt, és magabiztos mezőnyfölényben futballoztak.

A fordulást követően viszont csak 10 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy gólok tekintetében is előnybe kerüljön a Chelsea! Az 55. percben a bal szélről Kenedy tette be jól a labdát a Norwich kapuja elé közvetlenül, ahol Batshuayi vágta be a labdát védhetetlenül a léc alá, a Chelsea tábor közvetlen közelében (1-0)! A vendégek próbáltak gólra góllal válaszolni, ám Maddison tizenhatoson kívüli próbálkozása a kapufát találta el a 61. minutumban! Ezután 4 perc telt el, s újból Maddison villant, kinek löketénél Caballero nagy védésére volt szükség, de ezt is megúszták a kékek! A rendes játékidő leteltével még 4 perc ráadás következett, ahogyan jött a Norwich egyenlítése is! A másodosztályú klub megérdemelten egalizált, amikor is Jamal Lewis fejese landolt a hosszabbítás legvégén a Chelsea kapujában a svájci Timm Klose mesteri beadása után (1-1)! Szinte ezután azonnal le is fújta a bíró a rendes játékidőt, jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás!

A hosszabbítás során egyik félidőben sem alakult ki igazán nagy lehetőség, ugyanakkor a Chelsea kettős emberhátrányba került a legvégén! A 117. percben Pedro kapta meg második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát, majd 3 perccel ezután, a 120., azaz a legutolsó minutumban Morata is így járt, két spanyol kapott tehát piros lapot! A különbség csak annyi, hogy Morata az első és a második sárga lapját is a 120. percben gyűjtötte be, a másodikat az első miatti reklamálásért! Jöhettek viszont a tizenegyesek, így kellett eldönteni, ki nyeri ezt a párharcot.

Chelsea+v+Norwich+City+Emirates+FA+Cup+Third+S0PfeCZfZlSlA londoni klub játékosai csak a tizenegyespárbaj után ünnepelhettek (forrás: zimbio.com)

A büntetőket a Chelsea kezdte, először Willian állt a labda mögé, a brazil pedig nem is hibázott, majd Oliveira tizenegyesét Caballero nagy védése követte, lépéselőnybe kerültek az első kör után a kékek! Ezután 3 hazai és 3 vendég játékos is eredményes tudott lenni – a londoni klub részéről David Luiz, majd Azpilicueta is betalált, utánuk pedig Kanté rúgott nagy gólt, míg a Norwich részéről Maddison, Vrancic, valamint Murphy szereztek gólt. Így is megmaradt a Chelsea előnye, 4-3-as hazai előnynél Hazard a továbbjutás kiharcolásáért állt a labda mögé, a belga támadó pedig könnyedén lőtte be a játékszert, egyben tovább csapatát az FA-kupa következő, 4. fordulójába! A londoni kékek egyedülálló módon 1998 óta minden évben minimum a 3. fordulóból továbbléptek. A Norwich nagyot küzdött, ám a legvégén mégis a Stamford Bridge közönsége örülhetett.

A következő fordulóban a bajnoki címvédő az ugyancsak élvonalbeli Newcastle United ellen meccsel, ismételten hazai pályán játszva.

FA-kupa, 3. forduló • Újrajátszás
Chelsea – Norwich (II.) • 1-1 (0-0), büntetőkkel: 5-3
Helyszín: Stamford Bridge, London – 39.684 néző. Vezette: Graham Scott
Gólszerzők: Batshuayi (55.), ill. Lewis (90+4.)
Kiállítás: Pedro (117.), Morata (120.), ill.


A walesi élvonalbeli Swansea is hazai pályán játszhatta újra a második ligás Wolverhampton elleni párharcát. Ennek az ütközetnek is gól nélkül ért véget az első felvonása.

Ezzel szemben az újrajátszás 11. percében rezgett a háló, hiszen hazai részről Jordan Ayew volt eredményes! A ghánai támadó a tizenhatoson kívülről talált be, nagy góllal előnyhöz juttatva a Swansea csapatát (1-0)! Az első játékrész során a hazaiak voltak a dominánsabbak, többet volt náluk a labda, és csak ők találtak kaput. A szünethez érve is marad az 1-0-s eredmény.

A fordulás után megélénkült hamar a vendégek támadójátéka, ennek eredményeként pedig az első kapura tartó lövésük beakadt a walesi klub kapujába! A 66. percben a Championship éllovasának egalizálását Diogo Jota hozta össze (1-1)! Ám nem volt sokáig döntetlen, a 69. minutumban újból előnyt szerzett a Swansea! Ekkor Tom Caroll keresztlabdáját lőtte be Bony (2-1)! A lefújásig már nem született gól, így a Wolverhampton hiába egyenlített korábban, végül mégis a Swansea jutott be a 4. fordulóba!

A walesi klub ellenfele a következő körben a negyedosztályú Notts County lesz, amely hazai pályán várja ezt az összecsapást.

FA-kupa, 3. forduló • Újrajátszás
Swansea – Wolverhampton (II.) • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ayew (11.), Bony (69.), ill. Jota (66.)


Három szerda esti meccs, három élvonalbeli klub főszereplésével! A Bournemouth viszont idegenben lépett gyepre, méghozzá a harmadosztályú Wigan otthonában. A három ma esti párharc közül ez az egyetlen, melyen már az újrajátszás előtt esett gól, hiszen az elsőként megrendezett összecsapás 2-2-vel ért véget.

A Wigan elég hamar előnyt szerzett, hiszen a 9. percben Morsy révén szereztek vezetést a hazaiak (1-0)! Az első félidőben már nem változott az eredmény, hiába volt mindkét klubnak több lehetősége is.

A fordulás után egy darabig gólcsend volt, ám később, 3 perc leforgása alatt még kétszer betalált a Wigan! Előbb, a 73. minutumban a két perccel korábban pályára lépő Burn volt eredményes (2-0), majd a 76. percben Elder döntötte el lényegében a párharc sorsát (3-0)! A Bournemouthnak innentől kezdve már esélye sem volt, így ma este egy élvonalbeli klub búcsúzott az FA-kupa küzdelmeitől, harmadik ligás ellenfele pedig ezzel együtt a mai meccs alapján könnyen jutott a 4. fordulóba.

A Wigan a következő körben hazai pályán játszhat majd, ellenfele pedig újból  élvonalbeli lesz, a fővárosi West Ham United!

FA-kupa, 3. forduló • Újrajátszás
Wigan (III.) – Bournemouth • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Morsy (9.), Burn (73.), Elder (76.), ill.

Nagy Dávid