Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern hátvédjére pályázik az Everton

Az Evertonhoz közel álló sajtóinformációk szerint Sam Allardyce csapata a Bundesligából erősíteni. A liverpooli kékek a listavezető Bayern München hátvédjét nézték ki maguknak.

Juan-Bernat-800-445

(kép forrása: eurofootballrumours.com)

A Mersey parti csapat a jelenleg is zajló átigazolási időszakban kisebb átalakuláson megy keresztül. Eddig Theo Walcott és Cenk Tosun érkezett, de továbbra is cél a keret bővítése és erősítése.

Az idén elég rossz rajtot kifogó Everton a Premier League-ben csupán a 9. helyen tartózkodik, mindössze 27 begyűjtött egységgel. A kékek az idei PL szezont már elengedték és inkább a jövőre koncentrálnak.

A jövőbeli tervek megvalósításában lehetne nagy segítségükre a Bayern München 24 esztendős balhátvédje, Juan Bernat. A spanyol válogatott játékos David Alaba mögött nem sok lehetőséget kap. Idén szinte végig sérült volt, bár ha egészséges, akkor is az osztrák az elsőszámú bal bekk a csapatban.

Az Evertonnál viszont teljesen másképp alakulhatna a játékos helyzete. A csapatból egyre inkább kiöregedő Leighton Baines utódjának a szurkolók szerint is alkalmas lenne Bernat, akár hosszú távon is.

Távozása már csak a saját szemszögéből sem lenne indokolatlan, hiszen a technikás hátvéd simán beférne a spanyol válogatott keretébe a nyári világbajnokságon. Azonban, ha nem kap elegendő játéklehetőséget, akkor, aligha fog rá számítani Juan Lopetegui mester.

Szerző: Báló Bence