Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Pontosztozkodással kezdődött, rutinmeccsekkel folytatódik a program

A Getafe-Athletic Bilbao találkozóval megkezdődött a spanyol bajnokság 20. fordulója, amely még sok izgalmat tartogathat számunkra – előzetes.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Péntek este két középcsapat mérkőzött a forduló nyitányán: a jó szezont futó, de manapság bukdácsoló Getafe fogadta a Valverde távozása óta csak önmagát keresgélő Bilbaót. A vendégek kezdtek jobban, mivel már a 13. percben előnybe kerültek – Inaki Williams találata azonban hosszú távon nem sokat ért a csapatnak. A 21. percben Molina büntetőből szerzett góljával ismét egyenlő lett az állás, kezdődhetett minden előröl.

A második félidőben sikerült lemásolniuk az addigiakat: Raul Garcia tizenegyesével ismét vezetett a Bilbao, ám erre ugyancsak tudott válaszolni a hazai csapat, ezúttal Angel révén. A történethez hozzá tartozik még, hogy a Getafe kihagyott még egy büntetőt, így maradt a 2-2 – ez az eredmény természetesen mind a két csapatnak rossz.

Getafe – Athletic Bilbao 2-2
G.: Inaki Williams (13.), Molina (21. – büntető), Raul Garcia (48 – büntető), Angel (74.)

https://www.youtube.com/watch?v=n5BFWdQoxZg

A további meccsek

A szombati játéknapot két fáradt, de elégedett csapat nyitja: az Espanyol a Barcelonát, a Sevilla pedig az Atletico Madridot győzte le bravúrral a hétközi kupameccseken, most pedig egymás ellen kell majd bizonyítaniuk. Jósolgatni nem lenne könnyű, de előre láthatóan szoros meccsre van kilátás – a Sevillának különösen fontos lenne egy győzelem, hiszen Montella mester épp az állásával játszik. Az Atletico Madrid a Gironával játszik majd a Wanda Metropolitanóban és természetesen a Barca első számú üldözőjeként kötelező lesz számukra  a három pont megszerzése. A katalánok azonban okoztak már meglepetést nem is egyszer, oda kell rájuk figyelni most is. A négy meccse veretlen Villarreal a Levante ellen folytathatja majd a jó szériát – finoman szólva nem a valenciaiak az esélyesek, hiszen ők pedig épp nyeretlenségi sorozatban vannak. A Valencia sem néz megoldhatatlan feladat elé: a Las Palmas 11 ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban és legfeljebb csak a hazai pályában és a szurkolóikban bízhatnak – meg mondjuk abban, hogy a kupameccs után ellenfelük kicsit elfáradt. A Valencia viszont épp kezd ismét belelendülni a játékba, nehéz lesz őket megállítani.

Vasárnap két, a hét közben éppenhogy kikapó csapat találkozik. A Leganes a Real Madridtól szenvedett vereséget egy hajrában kapott góllal, míg az Alaves a Valencia ellen maradt alul, pedig még vezettek is. Előbbi visszacsúszóban van a táblázaton, utóbbi viszont előzött: már elhagyták a kieső zónát és szeretnék lerázni a riválisokat ott hátul. A Real Madrid otthon játszik majd a Deporral, de ez mostanában számukra nem sok jót jelent. A Királyiak gödörben vannak, onnan pedig nekik kell kimászniuk. Velük kapcsolatban a hétvége egyik nagy talánya, hogy vajon lesz-e ezúttal olyan játékosuk, aki elsőként eljut majd 4 gól fölé a La Liga idei kiírásában. Talán a hétvége rangadóját rendezik majd viszont San Sebastianban: a Real Sociedad a Celta Vigót fogadja, habár mind a két gárda méltatlanul hátul a középmezőnyben foglal helyet. A Vigo van jobb formában, három meccse veretlenek, míg a baszkok két vereség után várják ezt a derbit – apróságok dönthetnek majd a felek között. A nap zárásaképp pedig a Betis és a Barcelona párharca érkezik majd. A Betis jó formában, hazai környezetben pedig különösen veszélyesek – a Real Madridnál erről tudnának mesélni. Az ő esélyeiket javítja továbbá, hogy a Barcelona szerdán kikapott a spanyol kupában, valamint viszonylag sok a sérültjük – ha valamikor, akkor talán most érdemes arra tenni, hogy botlik a listavezető.

Végül pedig hétfő este jön a zárás: Eibar-Malaga meccs az ínyenceknek, habár ez is félig-meddig lefutottnak tűnik. Az Eibar az Atletico elleni zakó ellenére jó szériában van és otthon pláne favorit – a Malaga viszont karöltve a Las Palmasszal szinte már fix kieső. Négy meccse nyertek utoljára.

A 20. forduló további programja:

Szombat
13:00 Espanyol – Sevilla
16:15 Atletico Madrid – Girona (Sport 1)
18:30 Villarreal – Levante (Sport 1)
20:45 Las Palmas – Valencia (Sport 1)

Vasárnap
12:00 Alaves – Leganes (Sport 1)
16:15 Real Madrid – Deportivo La Coruna (Sport 1)
18:30 Real Sociedad – Celta Vigo
20:45 Betis – Barcelona (Sport 1)

Hétfő
21:00 Eibar – Malaga

A tabella állása a forduló előtt:

Képernyőfelvétel (323)

A táblázatért köszönet az Eredmenyek.com-nak!