Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: véget ért a Sevilla rossz sorozata, Montella ünnepelt – videóval!

Egy hosszas negatív széria lezárását tervezték az Espanyol ellen a Sevillánál, a La Liga 20. fordulójában.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

Utoljára december 2-án, a Depor ellen tudott nyerni a Sevilla a spanyol bajnokságban – azóta 4 vereség és 1 döntetlen jött nekik össze, viszont a kupában sikert sikerre halmoztak. Most hét közben például az Atletico Madridot győzték le, ami hatalmas bravúr volt Montella csapatától. Az olasz tréner még csak pár hete vette át az irányítást, de máris sokat cikkeznek az esetleges menesztéséről – mondhatni szükség volt arrafelé egy győzelemre a kedélyek csillapítására. Ehhez Barcelonában, az Espanyol otthonában kellett maradandót nyújtaniuk, ami olykor kimondottan nehéz feladat: erről a Barca futballistái tudnának mesélni, akik szerdán csúfos vereséget szenvedtek el a kupában a városi riválisuktól. Jósolgatni nem igazán lehetett a mérkőzést megelőzően az esélyekkel kapcsolatban.

A mérkőzés alapvetően nem hozott lehengerlő iramot. Ez egyrészt köszönhető a korai időpontnak, másfelől pedig a kupafordulónak is – a plusz terhelés okán fáradtak voltak a játékosok mindkét oldalon, a frissesség akár a három pont sorsát is eldönthette. Mezőnyben viszonylag kiegyenlített volt a játék, ám a langyos kezdés után hamarosan kezdtek felpörögni az események. A Sevilla kapcsolt gyorsabban, ők jutottak el először komoly lehetőségig, amit aztán gólra is tudtak váltani: Corchia tört be a tizenhatoson belülre, majd Correához passzolt, aki lőtt, ám a kapus ezt hárítani tudta. A Diego Lopezről kipattanót azonban az arra járó Franco Vazquez pofozta be, a vendégek pedig így meg is szerezték maguknak az előnyt.

A katalánokat megfogta egy picit a gól, a következő periódusban inkább a pirosak akarata érvényesült, bár olyan nagyon dominálni ők sem bírtak. Az eseményeket ők irányították, ez pedig a 35. percben újabb gólhoz vezetett: ismét a jobboldalon törték fel a védelmet, Didac Vila oldalán, a labdát cipelő Sarabia pedig nagyon magabiztos volt, zavartalanul mattolta a védelmet és a kapust is. A két gólos fölény nagyban befolyásolta a játék képét. Egyfelől a Sevilla megnyugodhatott és elkezdhette menedzselni a játékot, nem volt szükség kockázatra a részükről. A túloldalon viszont már nem csak felébredni kellett, hanem egyenesen beszorítani a vendégeket a saját kapujuk elé. Az Espanyol a szünetben kettőt cserélt, a folytatásban mindent be kellett dobniuk.

Próbáltak nyomást helyezni a Sevillára, ám Montella együttese nagyszerűen kezelte a szituációt. Az olasz tréner csapata valamelyest átadta a teret a hazai együttesnek, ám jól zártak hátul és nem nagyon hagytak lehetőséget ellenfelüknek a kibontakozásra. Ha ránézünk a statisztikákra, akkor azok elég árulkodóak: az Espanyol birtokolta többet a labdát (nagyjából 53% körül), ám a barcelonai csapatnak még csak kaput eltaláló lövésük sem volt – de az össz próbálkozások számában is alulmaradtak a Sevillával szemben. Az utolsó percekben aztán még jött egy kegyelemdöfés Muriel részéről, így alakult ki a 0-3-as végeredmény. Egy sima, kissé unalmas meccsen végül megérdemelt győzelmet aratott a Sevilla – mondani sem kell, erre a három pontra mekkora szükségük volt már. Így most átmenetileg megelőzik a Villarrealt és holtversenyben állnak a Real Madriddal. Az Espanyol valamivel hátrébb, a 14. helyen szerénykedik.

https://www.youtube.com/watch?v=-KMKTXNRiOI

Espanyol – Sevilla 0-3 (0-2)
Helyszín: RCDE Stadion (Barcelona), Vezette: Mallenco
Gólszerző: Franco Vazquez (15.), Sarabia (35.), Muriel (90.)
Sárga lap: Javi Fuego, Leo Baptistao, Javi Lopez, Victor Sanchez, ill. Mercado, Escudero

Espanyol: Diego Lopez – Didac Vila, Hermoso, Duarte, Javi Lopez (Marc Navarro) – Sergi Darder, Javi Fuego (Victor Sanchez), David Lopez – Melendo (Sergio Garcia), Gerard Moreno, Leo Baptistao. Vezetőedző: Sanchez Flores.

Sevilla: Rico – Escudero, Mercado, Lenglet, Corchia – N’Zonzi, Banega (Nolito) – Correa (Geis), Franco Vazquez (Jesus Navas), Sarabia – Muriel. Vezetőedző: Montella.