Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: K.O. a Bernabéuban – Sima Real-siker!

A spanyol bajnokság 20. fordulójában a Gareth Bale vezette Real Madrid régi fényében tündökölve könnyedén léptele a Deportivo La Corunát a Bernabéuban.

(Kép: La Liga Twitter)

Pedig az elején nem tűnt megilletődöttnek a Depor a Bernabéuban az ezer sebből vérző Real ellen!

Nehéz lehet elképzelni azt az érzést, amit a Real-szurkolók érezhettek a 23. percben, amikor is csapatuk hátrányba került!
Ezt követően aztán szép lassan nagyot változott a játék képe: A blancók szép-lassan egyre magabiztossá váltak, egymás után gyártották a helyzeteket, melyeket ezúttal már gólra is váltottak.

Öröm az ürömben, hogy az első félidőben ezúttal sem Cristiano Ronaldo remekelt. A portugál elől ellopta a show-t Nacho, aki előbb lőtt egy gólt, majd kulcsfontosságú labdaszerzésével elindította azt az akciót, melynek végén Gareth Bale pazar gólt ragasztott Rubén Martinez kapujának hosszú felső sarkába.
A fordítás tehát még a szünet előtt összejött a Zidane-csapatnak.

A fordulást követően amolyan örömfocit mutatott a Real: Szebbnél-szebb megoldások váltották, láthatóan megjött a játékosok önbizalma is, a felek közti különbség pedig csak nőtt és nőtt. Előbb Bale duplázott (A walesi igencsak szeret a Depor ellen játszani, legutóbbi 6 bajnokiján 8 gólt lőtt a galíciaiaknak – a szerk.), majd Ronaldo sarkazós előkészítése után Modric tekert a tehetetlen Rubén kapus mellett a hálóba.

4:2-nél a Depornak két nagy sansza is akad a szépítésre, a román Andone azonban nem tudott élni az előtte adódó lehetőségekkel. A

folytatásban már csak a CR-gól hiányzott, mely végül meg is érkezett: A portugál a 78. percben, Casemiro előkészítése után közelről, futtából talált be. Ha pedig egy üzlet beindul! Pár perc elteltével CR előrevetődve, Fabian Schar mellett testi épségét sem kímélve fejeét a kapuba!

A pontot az ‘I’-re a a végig nagyszerűen futballozó Nacho tette fel, aki közelről mattolta szegény Rubén Martinezt, kinek ezúttal sem sok sansza volt. Amilyen borzasztóan indult Real-szemszögből, olyan fantasztikusan végződött!

A blancók három nyeretlen bajnoki meccs után erődemonstrációt tartva gázoltak át a Deporon és jutottak közelebb a hévégén pontokat veszítő Atlético és Valencia kettőshöz.

Real Madrid – Deportivo La Coruna 7-1 (2-1)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: Fernández Borbalán
Gólszerzők: Nacho (32. és 88.), Bale (42. és 58.), Modric (68.) C. Ronaldo (78. és 84.) illetve Adrián (23.)
Sárga lap: Andone (38.) Pérez (56.)
Piros lap: –

Real Madrid: Navas – Marcelo, Varane, Nacho, Carvajal – Modric (Kovacic, 76.), Casemiro, Kroos – Ronaldo, Mayoral (Benzema, 64.), Bale (Lucas Vázquez, 82.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Deportivo: Rubén Martinez – Juanfran, One Esteve, Schar, Luisinho – Borges (Colak, 54.), Guilherme, Mosquera (Exposito, 49.) – Lucas Pérez, Andone (Gil, 79.), Adrián. Vezetőedző: Cristobal Parallo

Videó hamarosan…

Korábban játszották:

Alavés – Leganés 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Munir (46.), Alfonso (52.) illetve (Gabriel (75. -büntetőből), Zaldua (90.)
Kiállítva: Ely (87.)

Két gólos előnyt sikerült leadnia a második játékrészt nagyszerűen kezdő hazaiaknak, akik alaposan ráfizettek Rodrigo Ely hajrábeli kiállítására is.