Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnok támadó érkezhet Newcastlebe, egyenesen Dortmundból

Egybehangzó szigetországi és német sajtóhírek szerint a Newcastle United szemet vetett a Dortmund Világbajnok szélsőjére, André Schürrle-re. A német játékost azonban más Premier League klubok is szívesen látnák a soraikban.

andreschurrle-cropped_kw0anm0ueht1zgbc8j1jh7q5

Jót tenne Schürrle számára a váltás? (kép forrása: stadiomastro.com)

A 27 éves játékos az elmúlt időszakban elég sokszor bajlódott különböző sérülésekkel. Ennek következtében a kezdőcsapatból is kiszorult Dortmundban. Idén mindössze 10 mérkőzésen jutott szóhoz, ami Schürrle VB álmait illetően nem túl bíztató…

A környezetváltozás mindenképpen jó hatással lehet az 57-szeres válogatott számára. A Premier League-ből a Newcastle United érdeklődik iránta a legjobban, de hallani lehet a Stoke City valamint a West Ham puhatolózásáról is.

S, hogy mennyire nem tart rá igényt a Dortmund, azt jól mutatja az is, hogy Schürrle 150.000 fontos heti fizetésének a felét állnák a sárga-feketék, ha eligazolna kölcsönbe a télen.

A PL nem is lenne ismeretlen a szélsőnek, hiszen 2013 nyarától 2015 január végéig a Chelsea játékosa volt.

Rafa Benítez csapatának éppen szüksége is van egy lendületes, tapasztalt támadóra, aki az előkészítésben és a góllövésben is tud jeleskedni. A Szarkák az idei 24 bajnokijukon mindössze 22 gólt szereztek, s csupán a 15. helyen állnak 23 ponttal. A kieső zónától pedig mindössze egy egységre vannak.

A Premier League tagság megőrzésének a szempontjából remek erősítés lehet Schürrle a Newcastle United-nek, ahol biztosan több szerephez jutna, mint Dortmundban.

Szerző: Báló Bence