Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy lépésre a Barca-nevelés megszerzésétől a Napoli

Portugál sajtóinformációk szerint mindenben megyegyezett egymással a Benfica és a Napoli vezetősége Alejandro Grimaldo átigazolásának ügyében.

alejandro-grimaldo-ok-calciomercato

(forrás: abola.pt)

A Serie A listavezetőjének Faouzi Ghoulam novemberi keresztszalag-szakadása után vált sürgőssé egy védő szerződtetése, és bár a francia-algériai balhátvéd már elkezdte az edzéseket, visszatérése egy ideig még várat magára (nem beszélve arról, hogy Ghoulam további nápolyi pályafutása is kérdéses, hiszen jó formája felkeltette többek között a PSG és a Manchester United érdeklődését is).

A nápolyi klub vezetői Alejandro Grimaldo személyében találták meg a megfelelő helyettest és a hírek szerint Cristiano Giuntoli sporigazgató pár nappal ezelőtti lisszaboni kiruccanása eredményesen alakult, olyannyira, hogy a két klub már csak a szerződés apróbb részleteit tárgyalja. A játékos vételárát 30 millió euróban állapították meg, aki 5 évre szóló szerződést fog aláírni szezononkét 2 millió eurós fizetés fejében.

A 22 éves Grimaldo 2008-ban került a Barcelona akadémiájára, a katalánok “B” csapatában négy és fél szezon alatt 92 mérkőzésen lépett pályára és 6 gólt szerzett, az első csapatban viszont hivatalos mérkőzésen nem lépett pályára. A Benfica 2016 januárjában szerezte meg a játékost, aki azóta folyamatosan egyre nagyobb szerepet követelt magának a csapaton belül. A Napolinál Grimaldo beilleszkedését nagyban segítheti honfitársainak, Pepe Reinának, Raúl Albiolnak és José María Callejónnak a jelenléte.

(zp)