Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ragaszkodik saját nevelésű tehetségéhez a Milan

Az elvárásokhoz képest jóval alulteljesít idén (is) a Milan csapata, nem éppen ideális tehát a környezet fiatal játékosok beépítésére. Természetesen nem Gianluigi Donnarummáról  van szó, akinek bebetonozott helye van a milánóiak kapujában, még csak nem is Patrick Cutronéról, aki pedig kiváló gólátlaga mellett több játéklehetőséget érdemelne, hanem a rendkívül tehetséges középpályásról, Manuel Locatelliről.

Manuel-Locatelli-594x415

(forrás: ansa.it)

A 11 éves kora óta a Milan kötelékébe tartozó Locatelli a tavalyi szezonban Vincenzo Montella irányítása alatt viszonylag stabil helyet harcolt ki magának a csapaton belül, így a szakértők az idei évadra várták az igazi áttörést az ifjú középpályástól. A nyári bevásárlás (többek között Lucas Biglia és Franck Kessié érkezett a középpályára), valamint Riccardo Montolivo felépülése azonban nem könnyítéttek meg a játékos helyzetét.

Természetesen a januári átigazolási időszakban kérők sora kopogtatott a Milan vezetőinek ajtaján, a Genoa, a Verona és a Spal ís szívesen vette volna kölcsönbe Locatellit, de Gennaro Gattuso határozottan kijelentette, hogy a játékos semmilyen formában nem távozhat Milánóból: “Manuel a kéthetes szünet előtt beszélt a vezetőséggel és velem is, de megmondtam, hogy nálunk kell maradnia. Ne feledjük el, hogy egy alig 20 éves játékosról beszélünk, akit az Inter elleni rendkívül fontos kupameccs alkalmával a kezdőbe jelöltem. Keményen kell dolgoznia és el fog jönni az ő pillanata is. Egyelőre nem irányítóként számolok vele, hanem a középpálya más posztjain, de megvan benne a tehetség, hogy más pozícióban is helyt álljon.”

(zp)