Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: hiába Griezmann bombája, a Sevilla jutott tovább – videóval!

A spanyol kupa negyeddöntő-visszavágójára került sor kedd este a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionban. Az odavágón meglepetésre fordítani tudott a hajrában és nyert a Sevilla, így a második meccsen mindent be kellett dobnia az Atleticónak a továbbjutásért.

Kép: AS.com

Kép: AS.com

A múlt heti idegenbeli siker és a hétvégi Espanyol elleni bajnoki győzelem arra utal, hogy Montella kezd ráérezni új csapatára, valamint a játékosok is egyre inkább magukévá tették az új tréner elképzeléseit. A pontvadászatban nem áll valami jól a piros-fehér gárda, viszont a kupában nem megy nekik rosszul – jelen állás szerint talán azzal járnának a legjobban, ha energiáikat főleg erre a sorozatra összpontosítanák. Ami az Atleticót illeti, ők jelenleg a második helyen állnak a Barcelona mögött, a BL-ből pedig már korábban kiestek, így ők is csak itt reménykedhettek trófeában. Ahhoz viszont, hogy a Sevillán túljussanak, nagyon komoly produkció kellett volna idegenben.

A madridi szurkolók kedve azonban hamar rosszra fordult: alig kezdődött el a mérkőzés, már az első percben előnybe kerültek a hazaiak a balhátvéd Escudero találatával. A francia védő egy gyors, mintaszerű akció végén vette be Moya kapuját, így pedig még inkább kezdett kilátástalan helyzetbe kerülni az Atleti. A következő percekben még emésztette a történteket a vendég csapat, majd hamarosan új lendületet kaptak: a 13. percben Gameiro tett hátra mellel egy előre vágott labdát, amit a mögötte érkező Griezmann vágott a kapuba mesés mozdulattal. Ez a távoli gól elég szép és elég fontos volt ahhoz, hogy erőt adjon a csapatnak a folytatásra.

A madridiak tele lettek önbizalommal, hamarosan jöttek az akciók is, ám Ricónak nem sűrűn kellett játékba avatkoznia. Idővel aztán a Sevilla is beerősített, így nagyjából kiegyenlítődött a játék. Az első félidőben már nem változott az állás, a szünet után azonban megint hamar jött a hideg zuhany az Atleticónak. Egy szerencsétlen szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott a Sevilla, amit az argentin Banega érvényesített, így megint a hazaiak vezettek. Simeone gyors cserékkel reagált. Érkezett Torres, Carrasco és Thomas is, ám a várt hatás elmaradt. A Matracosok sokat kockáztattak, feltolták a védekezésüket, ami nem áll jól nekik. Meg is büntette őket ezért a Sevilla: kihasználva a sok üres területet a védők mögött, újabb gyors akciót vezettek, ami végül Sarabiának köszönhetően ismételten góllal zárult.

A 3-1 már túl nagy különbséget jelentett, amit a madridiak végül nem tudtak ledolgozni. Ez maradt a végeredmény is, vagyis összesítésben 5-2-vel a Sevilla jutott tovább. Ők az elsők, akik biztosították helyüket a legjobb négy között, szerda este az Alaves-Valencia és a Real Madrid-Leganes párharcok győztesei követhetik őket.

https://www.youtube.com/watch?v=TQvwlDQsRts

Sevilla – Atletico Madrid 3-1 (1-1)
Helyszín: Ramon Sanchez Pizjuan Stadion (Sevilla), Vezette: Munuera
Gólszerző: Escudero (1.), Griezmann (13.), Banega (48. – büntető), Sarabia (79.)
Sárga lap: Banega, Jesus Navas, Mercado, ill. Gimenez

Sevilla: Rico – Escudero, Lenglet, Mercado, Jesus Navas – Banega, N’Zonzi – Joaquin Correa (Nolito), Franco Vazquez (Guido Pizarro), Sarabia – Muriel (Ben Yedder). Vezetőedző: Montella.

Atletico Madrid: Moya – Lucas Hernandez, Gimenez (Thomas Partey), Godin, Vrsaljko – Koke, Gabi (Fernando Torres), Saul Niguez, Angel Correa (Carrasco) – Griezmann, Gameiro. Vezetőedző: Simeone.