Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vizsgálatot indított Alexis Sanchez ellen az angol szövetség

A téli transzferidőszak tartogatott meglepetéseket, melyek közül minden bizonnyal Alexis Sanchez Manchesterbe igazolása volt a legnagyobb. A chilei játékos azonban az igazolás véglegesítésénél nem jelent meg egy dopping-vizsgálaton, ami miatt az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított.  

skysports-alexis-sanchez-manchester-united_4212234

Forrás: Sky Sports

Még mielőtt véglegesítette volna átigazolását a Manchester Unitedba, Alexis Sanchez  állítólag nem jelent meg egy kötelező doppingvizsgálaton. Az angol szövetség véletlenszerűen választ ki embereket, akiket elküld erre a tesztre. Ez történt az Arsenalnál is, ahol a chilei játékos is a kiválasztottak között volt, de ő akkor épp nem Londonban, hanem Manchesterben tartózkodott, ezért nem jelent meg a vizsgálaton, és nem is értesítette a szövetséget a távolmaradásáról.

A doppingteszt kihagyását igen komolyan büntetik, és ha sem az Arsenal, sem Alexis Sanchez nem tudja megmagyarázni a helyzetet, akkor súlyos szankciókra számíthatnak.

Sanchez a történtektől függetlenül ott lesz a ma esti Manchester United – Yeovil Town FA-kupa mérkőzés keretében, ahol akár debütálhat is új csapatában.