Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: könnyed Manchester City továbbjutás – videóval

Az FA-kupa legjobb 32-es mezőnyében ma este zárult a hétvégi meccsdömping, méghozzá a Premier League éllovas Manchester City meccsével. Guardiola csapata a másodosztályú Cardiff otthonában szerepelt, és a papírformát érvényesítve simán lépett tovább.

Cardiff+City+v+Manchester+City+Emirates+FA+qMKWMjWkoQGlDe Bruyne (középen) okos szabadrúgásból szerzett góljával alapozta meg csapata sikerét a walesi fővárosban (forrás: zimbio.com)

A nyolcaddöntőbe jutásért az FA-kupában ma este a Cardiff City otthonában a Premier League éllovasa, vagyis a Manchester City vendégszerepelt. A manchesteri gárda igencsak korán, már a 8. minutumban előnybe kerültek, amikor De Bruyne laposan a sorfal alatt rálőtt szabadrúgása landolt a walesi klub kapujában (0-1)! Óriási mezőnyfölényben játszott Guardiola együttese, amely sok helyzetet is kialakított már a szünetig. A 25. percben Bernado Silva is bevette a hazai kaput, ám az ő találatát nem adták meg les miatt. Ennek ellenére még az első játékrészben növelte előnyét a manchesteri alakulat!

Cardiff+City+v+Manchester+City+Emirates+FA+Leg00LAlhA3lSterling is betalált – az angol játékos góljával alakult ki a végeredmény (forrás: zimbio.com)

A 37. minutumban Bernado Silva ha gólt nem is szerzett, adott egy gólpasszt, ugyanis a portugál ívelését követően fejelt gólt Sterling (0-2)! Magabiztos játékkal, és megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a Manchester City az első félidőt követően, nem igazán volt kérdéses, hogy mi lesz ennek a párharcnak a vége.

Az első félidei nagy manchesteri fölény ellenére megvillantotta tudását a Cardiff a fordulást követően. Előbb az 56. percben Zohore lökete ment mellé, majd Hoilett 68. minutumban végrehajtott próbálkozása sem talált kaput, a játékszer fölé szállt, de azért próbálkozott a hazai gárda. A végéhez közeledve Bernado Silva vette volna be a hazai kaput, de résen volt Etheridge kapus. A Cardiff City számára a szépítés nem jött össze, igaz, a 87. percben Bravo a hátra tett labdát majdnem elveszítette volt a hazai játékosainak lerohanásával szemben. Még ugyanebben a percben Danilo talált el a Cardiff kapuját, de a hálóőr szögletre mentett, nem akart összejönni a harmadik manchesteri gól sem. A háromperces ráadás második percében a hazaiak megfogyatkoztak, ugyanis Bennett megkapta második sárga lapját. Ez lényegében már nem befolyásolt semmit, sima manchesteri siker, tehát papírforma született a walesi fővárosban, Guardiola együttese pedig bent van a legjobb 16, vagyis a nyolcaddöntő mezőnyében!

FA-kupa, 16 közé jutásért
Cardiff City (II.) – Manchester City • 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – , ill. De Bruyne (8.), Sterling (37.)
Kiállítás: Bennett (90+2.), ill.

Nagy Dávid