Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Slimani elhagyta a Leicestert – hivatalos

A Leicester City algériai támadója a transzferablak zárása előtt nem sokkal váltott klub, de a korábbi angll bajnokcsapat játékosa marad a ligában. Slimani kölcsönbe került a mostani szezont az élvonalban kezdő klubhoz.

IMG_20180201_002024Slimani a Newcastle csapatához került kölcsönben, így mostantól a Szarkák színeiben bizonyíthat az algériai támadó (forrás: twitter.com/SkySportsNews)

A 29 éves algériai támadó, Islam Slimani a 2015/2016-os szezonban nagy meglepetésre Claudio Ranieri irányításával bajnokságot nyert a Leicester City-hez igazolt a 2016/2017-es idényben. Az akkori címvédő közel 27 és fél millió fontot fizetett a válogatott futballista játékjogáért.

Slimani kontraktusa 2021 nyaráig érvényes a Leicester-nél, viszont klubja most kölcsönadta őt a szintén angol élvonalban szereplő Szarkáknak, azaz mostantól az afrikai csatár a Newcastle United tagja lesz a szezon végéig! Az algériai labdarúgó piaci árát a Transfermarkt 19,8 millió fontra teszi, és adott esetben nagy segítséget jelenthet a Rafa Benítez által irányított klubnak, amely az előző szezon végeztével vívta ki a Premier League-be való feljutást.

Ebben az idényben Slimani csupán 12 bajnokin kapott lehetőséget, de nem túl sokat, és 1 gólt tudott szerezni. Az előző évadban 23 PL-meccsen 7 gólig és 4 gólpasszig jutott, a BL-ben 5-ször lépett pályára, ahol szintén betalált – a legrangosabb európai kupasorozatban 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Címeres mezben Slimani 2012 óta – mióta bekerült a válogatottba – 55 mérkőzésén 26 találatot szerzett.

Nagy Dávid