Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alexis megkezdte Manchesterben is, győzött a United! – videóval

A Premier League 26. fordulójában a Manchester United hazai közönsége előtt léphetett pályára a szombat délutáni programban. A vörös ördögök a hétközi Spurs elleni zakót az újonc Huddersfield ellen szerették volna feledtetni egy győzelemmel. 

913718544Pokoli hangulat fogadta a csapatok az Old Traffordon közel teltház előtt. Ahogyan az várható volt a mérkőzés esélyesei a vörös ördögök már az első perctől kezdve kontroll alatt tartották a mérkőzést. A találkozó első komoly lehetősége a United előtt adódott a 6. percben miután Lingard lövését bravúrral hárította Lossi. A találkozón a Manchester United színeiben 300. alkalommal ölthette magára a vörösök ördögök szerelését a spanyol válogatott hálóőre David De Gea, aki még 2011. augusztusában debütált a United színeiben a városi rivális City ellen a Community Shield fináléjában. A találkozó 26. percében a United téli szerzeménye Alexis Sánchez nagyon közel került első manchesteri góljához azonban Lossi megakadályozta ebben és bravúrral hatástalanította a chilei lövését. A félidő hajrájában a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, de ezeket rendre elhibázták. Ez pedig azt jelentette, gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően óriási tűzijátékkal kezdtek a manchesteriek, de a vendégek hálóőre Lossi és a Huddersfield védelme remekül állta a sarat. Az újonc Huddersfield az 55. percig bírta a vörös ördögök nyomását és Mata passzát követően Lukaku törte meg a gólcsendet. Ezt követően a manchesteriek magabiztosan őrizték előnyüket, míg a 68. percben a csereként beálló Hefele buta szabálytalanságát követően Attwell játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. A megítélt büntetőt maga a sértett Alexis Sánchez végezhette el, akinek büntetőjét bravúrral hárította Lossi a kipattanót azonban a chilei a kapuba kotorta, megszerezve ezzel első manchesteri gólját. A nagy kedvvel játszó Alexis előtt a hajrában is adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de újabb gólt már nem szerzett a chilei. Győzelmével a United megerősítette második helyét a tabellán.

Manchester United – Huddersfield 2-0 (0-0)
Helyszín: Old Trafford, Manchester, Vezette: Attwell
Gólszerzők: Lukaku (55.), Alexis Sánchez (68.)
Sárga lapok: Mata (27.), Sánchez (45+2.) ill. Billing (23.), Smith (48.), Hogg (59.), Hefele (64.)
Kiállítás: 

Man.Utd: De Gea – Shaw, Rojo, Smalling, Valencia – McTominay, Matic – Lingard (Pogba 65.), Mata (Rashford 71.), Sánhez – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho

Huddersfield: Lossi – Zanka, Schindler (Hefele 59.), Kongolo, Smith – Billing (Mooy 33.), Hogg, Hadergjonaj – van La Parra (Ince 69.), Quaner, Depoitre. Vezetőedző: Wagner

https://www.youtube.com/watch?v=LbYT2pbxVcQ

https://www.youtube.com/watch?v=oPIEmO11LaQ

West Bromwich – Southampton 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Hegazy (4.), Rondon (72.) ill. Lemina (40.), Stephens (43.), Ward-Prowse (55.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor