Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt a Leicester a kiesőjelölttel – videóval

Döntetlent ért el a Swansea a Mahrezt nélkülöző Leicester otthonában a Premier League 26. fordulójában, így a walesiek hosszú idő után elmozdultak a kiesőzónából, míg a Stoke a Bournemouth otthonában elszenvedett vereség miatt a 18. helyre csúszott. A Brighton a West Ham ellen szerzett fontos három pontot.

leicesterswansea

(Fotó: Premier League/Twitter)

Az átigazolási időszakban távozni készülő, ám végül maradni kényszerülő Riyad Mahrez napok óta nem mutatkozott a Leicester edzésein, így Claude Puel nem is nevezte a Swansea elleni mérkőzésre. Ennek ellenére Jamie Vardy az első félidőben vezetéshez juttatta a Rókákat, Iheanacho passzából, ám a fordulás után Fernandez egy szöglet utáni fejesgóllal egalizált. A Swansea tehát az előző két forduló remek győzelme (Arsenal, Liverpool) után újabb fontos ponttal gazdagott, Carvalhal legénysége ezzel hosszú idő után elhagyta a kiesőzónát, igaz, csak jobb gólkülönbsége miatt 17.

Kellett azonban ehhez a Stoke veresége is, a Shaqiriék a szintén a kiesés elől menekülő Bournemouth otthonában maradtak alul, annak ellenére, hogy a svájci már az ötödik percben előnyhöz juttata a Potterst egy fejessel (!), a második félidőben egy jó tíz percnek köszönhetően fordított Eddie Howe csapata.

Szintén a kiesés elkerülése ellen küzd a Brighton, mely fontos győzelmet aratott a West Ham ellen, ezzel az újonc beérte szintén 27 pontos ellenfelét. A Brighton ráadásul gyönyörű gólokkal szerezte meg a három pontot, Izquierdo és Gross távoli lövése is élményszámba ment.

Izqzierdo pazar találata:

Leicester – Swansea 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Vardy (17.) ill.: Fernandez  (53.)

Brighton – West Ham 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Murray (8.), Izquierdo (60.), Gross (75.)  ill.: Chicarito (30.)

Bournemouth – Stoke 2-1 (0-1)

Gólszerzők: King (70.) Mousset (79.) ill.: Shaqiri (5.)

Lasányi Csaba