Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Örök hűséget fogadott Nainggolan a Romának

A januári átigazolási időszak egyik nagy kérdése volt, hogy a Roma együttese enged-e a Fabio Cannavaro edzette Guangzhou Evergrande csábításának és hajlandó-e megválni egyik legjobb játékosától, Radja Nainggolantól.

nainggolan.roma.2016.17.cuore.750x450

(forrás: calciomercato.com)

Nos, a tárgyalások álltólág már a kezdeti szakaszban elhaltak, így Nainggolan a szezon végéig biztos, hogy marad az olasz fővárosban. A csupaszív játékával, de sokszor nem éppen mintaszerű magatartásával a saját szurkolóit is megosztó középpályás az olasz Sky Sportnak adott nyilatkozatában több témakört is érintett.

Először a jövőjével kapcsolatos kérdések kerültek sorra: “Nagyon jól érzem magam Rómában, nem látom okát, hogy eligazoljak innen. Boldog vagyok, mindenem megvan, ilyenkor a világ minden pénze sem elég ahhoz, hogy elmozduljak a helyemről. Kész vagyok pályafutásom végéig elkötelezni magam a klubbal, persze lehet, hogy egy nap úgy döntetnek, hogy inkább túladnak rajtam.”

Korábbi és jelenlegi edzője, az Eusebio Di Francesco és Luciano Spalletti közti különbségről: “Di Francesco nyugodtabb személyiség, mint Spalletti. Utóbbi elég hamar ideges lett már akkor is, ha az újságokban látott valami nem odavalót, sokszor nagyob feneket kerített a dolgoknak a kelleténél. Ezzel szemben Di Francescót csak az elvégzett munka érdekli, nagyon biztos a dolgában.”

Természetesen a bajnoki címért vívott harcról is szó esett: “Elég összetett a dolog, nagy kérdés, hogy a Napoli meddig bírja a tempót, mennyi energiájuk marad. A Juventusnak több értékes cseréje van és több nagy játékosa. Amúgy nagyon tetszik a Napoli játéka, jó őket nézni. Nem tudom, hogy megnyerhetik-e a bajnoki címet, de amilyen játékot ebben a pillanatban játszanak, nálam ők az esélyesek.”

(zp)