Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: a Sevilla az első döntős – videóval

A spanyol Király-kupa elődöntőjének második mérkőzésén a Sevilla fogadta a Leganest. A két csapat egy 1-1-es döntetlent játszott egymással az odavágón, de most a Sevillának sikerült felülkerekednie, a meccs megnyerésével pedig bejutottak a döntőbe.

w_900x700_07231644img_9905

Forrás: laliga.es

A meccs eleje eseménytelenül zajlott le, majd a 15.percben érkezett az első gól. Luis Muriel tett le egy lágy passzt a kapu előtt Joaquin Correa elé, aki közelről lőtt a hálóba. A Leganes a gól után próbált többször is támadni, de igazán nem veszélyeztették a kaput, ahogy a Sevilla sem, akik rövidpasszos játékkal próbálták szervezni a játékot és elindítani a támadásokat, de gól ezen az oldalon sem született már az első játékrészben.

A második félidő elején a Leganes támadt többet, de a pontossággal gondban voltak. Később azonban a Sevilla összeszedte magát, és a 66.percben akár növelhették is volna az előnyüket, amikor Pablo Sarabia lőtt kapura a tizenhatosról, de a kapus klasszis mozdulattal védte a lövést. Innentől kezdve a Sevilla teljesen átvette az irányítást, és mr csak az volt kérdés, hogy mikor szereznek gólt. A 89. percben ez is megtörtént, amivel bebiztosították a továbbjutásukat. A Leganes védelme teljesen lemaradt, így Franco Vazquez szinte egyedül indulhatott meg a kapu felé, majd laposan a hálóba lőtt. Ezzel a Sevilla jutott a döntőbe.

Sevilla – Leganes: 2-0 (1-0) Összesítésben: 3-1
Helyszín:
Ramón Sánchez-Pizjuán stadion (Sevilla) Vezette: Javier Estrada Fernández
Gólszerzők:
 Correa (15.), Vazquez (89.) ill. –
Sárga lap:  – ill. 
Amrabat (50.)
Kiállítás:  – ill. –

Sevilla: Rico, Escudero, Lenglet, Mercado, Jesus Navas, Banega (Pizarro, 86.), N’Zonzi, Vazquez, Sarabia (Layun, 74.), Muriel (Ramirez, 80.), Correa. Vezetőedző: Vincenzo Montella

Leganes: Champagne, Tito (Mantovani, 84.), Bustinza, Siovas, Rico, Eraso (Brasanac, 58.), Perez, Gabriel, El Zhar,  Amrabat (Gracia, 73.), Beauvue. Vezetőedző: Asier Garitano