Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Ronaldo lába olyan, mint egy mestermű helyreállítása”

Bizony telik az idő. Szinte mintha pár éve lett volna, hogy egy 18 éves portugál srácot leigazolt a Manchester United. Abból a fiúból a Real Madridnál kiteljesedve pedig a történelem egyik legjobb játékosa vált. Ma pedig már 33 esztendős.

A már ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo immár bő 15 éve ott van az európai futball élvonalában. Igaz, beletelt egy kis időbe, mire Sir Alex Ferguson értelmet vert a madeirai gyermekbe, hogy ne csak az önző cselezgetéssel, és kapura lövöldözéssel törődjön.

ronaldo001

Ronaldo pár év alatt megtanulta, hogy a csapat-, és közvetve az egyéni sikereiért áldozatot kell hoznia. Szorgalmával természetesen soha nem volt baj. Állítólag még a mai napig is rendszeresen előfordul, hogy ő hagyja el utolsónak a Real Madrid edzőközpontját. És a minap ismét szembesülhettünk, hogy CR7 profizmusa határtalan: ismert tény, hogy Ronaldo és Neymar ugyanazon a napon, vagyis február 5-én ünnepli a születésnapját. Ám amíg a brazil támadó egy hatalmas partit tartott Párizsban, addig a portugál az edzőteremben izzadt, és éppen lábnapot tartott.

Job done with a special partner on my birthday!❤️#livelifefit

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Apropó lábnap! A minap megszólalt a Real Madrid ortopédusa, Victor Alfaro. A spanyol szakember az El Mundonak nyilatkozott, és egy érdekes hasonlattal élt:

„Cristiano Ronaldo lábainak kezelése olyan, mint egy Picasso helyreállítása.”

– mondta Alfaro, mintegy utalva arra, hogy bizony a „Királyiak” frontembere hatalmas terhelésnek teszi ki a lábait napról-napra.

Ezzel az orvosi véleménnyel pedig összecseng Ronaldo közelmúltban, a GQ magazinnak adott interjúja, melyben azt említi, hogy:

„Nem tudom már megtenni azokat a dolgokat, amiket mondjuk 20 évesen megtettem.”.

Vajon meddig folytatja még Ronaldo a pályafutását? És van köze az idén hanyatló formát mutató teljesítményének a lába állapotához?

Balogh József