Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb országot pipálhat ki az egykori bolgár csodagyerek

Pályafutása tizenötödik együtteséhez szerződött a bolgárok egykori csodagyereke, Valeri Bojinov. A pár nap múlva a 32. életévét betöltő támadónak ezúttal a horvát Rijeka szavazott bizalmat.

183316819-f823001f-c3bf-4af6-99b3-22e931913e87

(forrás: nk-rijeka.hr)

Bojinov nevére akkor kapta fel a fejét a futball világa, amikor 2002-ben 16. születésnapja előtt a Lecce színeiben bemutatkozott a Serie A-ban (ezzel egyébként máig a legfiatalabb külföldi debütáns az olasz élvonalban). A játékos már részt vett a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságon is, ami egybeesett válogatottbeli bemutatkozásával, ráadásul erre második hazája, Olaszország ellen került sor.

A Leccétől való távozása után elkezdődött a mai napig tartó vándorútja, hiszen 2005 óta megfordult a Fiorentina, a Juventus, a Manchester City, a Parma, a Sporting, újra a Lecce, a Verona, a Vicenza, első bolgár klubjaként a Levski, a Ternana, a Partizan, a kínai Meizhou Hakka, végüls a Lausanne színeiben (pályafutását egyébként Mátán, a Pietà Hotspursnél kezdte, így jön ki a 9 ország és 15 különböző egyesület).

A Rijeka jelenleg a 4. helyet foglalja el a tízcsapatos horvát bajnokságban, Bojinovnak pedig konkrét céljai vannak az Adria partján: “Hatalmas akarat dolgozik bennem, hogy segítsek a csapaton. Újra címeket akarok nyerni és játszani az európai kupákban.”

(zp)