Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: izgalmas csatában ikszelt otthon a Juve – videóval

Elkezdődtek a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának nyolcaddöntői, melyek közül az egyiken a tavalyi döntős Juventus fogadta a londoni Tottenham csapatát. A hazaiak hamar előnybe kerültek Higuaín révén, majd tovább növelték előnyüket újból az argentin jóvoltából, ám a vendégek döntetlenre mentették a meccset, nyílttá téve a párharcot az angliai visszavágóra! 

IMG_20180213_220344Higuaín duplázott, ám a végén nem örülhetett mégsem felhőtlenül! (forrás: twitter.com/juventusfc)

A Juventus – Tottenham párharc volt az egyik, mellyel folytatódtak a Bajnokok Ligája küzdelmei, immár a kieséses szakasz első körében, a nyolcaddöntőben!

Igencsak mozgalmasan indult a mérkőzés, ugyanis már az összecsapás 3. percében egy zseniális megoldás után előnybe került a hazai Juve! A torinóiak szabadrúgáshoz jutottak, melyet Pjanic végzett el, beemelt labdáját pedig Higuaín a levegőben lévő labdát kapásból vágta be Lloris kapujába (1-0)! Sok idő nem telt el, és újból a Zebrák előtt adódott lehetőség. A 9. minutumban Davies rúgott bele egy nagyot Bernardeschi-be a Tottenham tizenhatosán belül, Brych pedig jogosan tizenegyest adott. A labda mögé Higuaín állt, aki nem hibázott, a jobb alsó sarokba lőtt, így az ő duplájával vezetett a fekete-fehér szereléses együttes (2-0)! Ezek után kezdett éledezni a Spurs, amely mezőnyben próbált nyomást gyakorolni Buffonékra, egyben beszorítani az olaszokat saját térfelükre. Ez jobbára sikerült is a londoni klubnak. A 18. percben Kane is elesett, ő a Juve tizenhatosán belül. Az angolt lökte Benatia, a bíró tizenegyest viszont a túloldalon nem adott. Közel tíz perc telt el, és újra Kane volt a középpontban, no meg Buffon! Előbbi Eriksen nagyszerű beadása után zseniálisan fejelt közelről a 27. percben, Buffon pedig brilliáns védést mutatott be, így nem változott az eredmény! A 31. minutumban már a Juve jöhetett – ekkor egy kontra végén Higuaín a Pjanic-tól kapott labdát tekerte épphogy mellé! Percekkel ezután Kane újból szépíteni próbált, de a 34. percben is Buffon nyerte ezt a párharcot. Ami késik, nem múlik, Kane csak összehozta a vendégek szépítő gólját! A 36. minutumban az angol gólvágó az Alli-tól kapott passz után lépett ki bal oldalt a labdával, a kifutó Buffont mellet elsuhanva pedig öt méterről kotorta be a labdát az üres kapuba (2-1)! A 41. minutmban Eriksen pedig szívesen egyenlített volna, ám a dán lövését hárította Buffon. De ezzel még nem ért véget a nagy helyzetek sora a szünetig, hiszen a hosszabbítás első percében Douglas Costa-t rúgta fel Aurier a Tottenham tizenhatosán belül, így ismét tizenegyeshez jutott a Juventus! A labda mögé megintcsak Higuaín állt, aki így karnyújtásnyira volt attól, hogy pályafutása második mesterhármasát szerezze klubja mezében, ám az argentin támadó jobblábas lövése a felső lécen csattant! Ezzel szó szerint zárult is a félidő, így még a találkozó nyílt maradt, a párharc pedig még inkább.

A második játékrész nem indult olyan nagy elánnal egyik részről sem, mint az első, így a szünet után az első komoly lehetőségre az 58. percig kellett várni. Ekkor a hazaiak rúgtak majdnem újabb gólt, de Mandzukic passza után Bernardeschi nagyszerű löketét Lloris nagy védése követte! Jöhetett a szöglet, mely után Mandzukic fejesénél is a francia védésére volt szükség! A 71. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Tottenham, amely Eriksen révén élt a lehetőséggel, hiszen a dán játékos a tizenhatosról laposan lőtte be a labdát a hazaiak kapujába, hiába nyújtózott Buffon, védeni nem tudott, egál lett az eredmény (2-2)! 

Juventus+v+Tottenham+Hotspur+UEFA+Champions+RV4X28ft91flEriksen egyenlítő találatának örülhettek a vendégek, mellyel végül a végeredmény is kialakult a Juventus otthonában! (forrás: zimbio.com)

A 77. minutumban a Juve próbálta újból megszerezni az előnyt, viszont Bernardeschi távolról leadott lövése hiába ment kapura, és pattant is meg egy védőn, Lloris gyűjtötte be a labdát. Nehéz lett volna fogadni arra, hogy mely csapat nyeri a meccset, vagy hogy egyáltalán nyeri-e valamelyiket, de mindkét klub igyekezett próbálkozni. A Juve próbálta behúzni ezt a találkozót, s a 85. percben a hazaiak szögletét követően Benatia villant, ám fejese fölé szállt. A végét tényleg nagyon megnyomta a torinói gárda, melynek gólja lógott a levegőben. Végül 2 perc volt a ráadás, de ez már csak cseréket hozott, így 2-2-es eredménnyel zárult a Juventus – Tottenham BL-nyolcaddöntő odavágója.

Döntetlenje a Juvénak azt jelenti, hogy már 23 mérkőzés óta veretlen a csapat a BL-ben hazai pályán, melyet legutóbb 2013-ban tudott legyőzni Torinóban a Bayern München. Ezzel együtt az olasz gigász a maival együtt a legutóbbi 20 Bajnokok Ligája találkozójából csak 2-t veszített el!

Az viszont fontosabb, hogy a párharc igencsak nyitott maradt a március 7-i londoni visszavágóra, amely ugyancsak izgalmasnak ígérkezik, főként az odavágó tükrében.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ • ODAVÁGÓ
Juventus – Tottenham Hotspur • 2-2 (2-1)
Helyszín: Allianz Stadion, Torinó – 41.232 néző. Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Higuaín (3.; 9. – büntetőből), ill. Kane (36.), Eriksen (71.)
Sárga lapok: Benatia (45.), Higuaín (60.), Bentancur (80.), ill. Davies (8.), Aurier (47.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon – De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira (Bentancur, 66.), Pjanic, Bernardeschi – Douglas Costa (Asamoah, 90+2.), Higuaín, Mandzukic (Sturaro, 76). Vezetőedző: Massimiliano Allegri (olasz)

Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Sanchez, Verthongen, Davies – Eriksen (Wanyama, 92.), Dier, Dembelé – Lamela (Lucas, 89.), Kane, Alli (Son, 83.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino (argentin)

Nagy Dávid