Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Real felmosta a padlót a PSG-vel! – videóval

Eljött a nap, amire a fiúk már hónapok óta vártak… No nem(csak) a Valentin miatt, hiszen a szerelmesek ünnepén került megrendezésre a Real Madrid – Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája nyolcaddöntő is, mely a felek erősségéből ítélve akár egy döntőnek is beillett volna…

ronaldo_neymar

A két világsztár ma este ellenfélként nézett farkasszemet…

Várakozások

A Real Madrid szezonbéli pocsék formája ellenére kevesen gondolták úgy a kezdősípszó előtt, hogy a párharc esélyese nem a címvédő Királyi Gárda. Nem számíthattak azonban könnyű meccsre Zidanék, hiszen a PSG sztárokkal teletűzdelt kerete kétségkívül jóval mélyebb, mint a habfehéreké, így több variációs lehetősége volt Emery mesternek. Emellett természetesen Neymar formája is a párizsi csapat felé billentette a mérleg nyelvét…

A hazaiak egyébként visszatértek a tavalyi BL-menetelés során látott 4-3-1-2-es felálláshoz, míg a vendégek a Neymar-Cavani-Mbappé hármassal indultak csatába, az ő megszokott 4-3-3-as taktikájukkal.

casemiro_rabiot

Casemiro és Rabiot párharcai az első félidő savát-borsát szolgáltatták…

1. félidő 

Az első játékrészbe iszonyatos lendülettel vetették bele magukat a felek: Ronaldo és Berchiche lövése után már az első pillanatokban megizzadtak a védők mindkét térfélen.

A tempó mellett a fizikai harcra sem lehetett panasz, amelyből kis híján komolyabb probléma is kerekedett: a 8. percben Marcelo került földre Dani Alvessel való összecsapása után, és eleinte úgy tűnt, hogy nem tudja folytatni a játékot, később azonban mégis játékra jelentkezett.

A 25. percben szintén a PSG tizenhatosának előterében szólalt meg a síp: Iscot vágta fel védője, ám az igen előnyös pozícióból járó szabadrúgást Ronaldo a kapu fölé bombázta.

A 27. minutumban szintén Ronaldo hatására pattant fel a Bernabéu közönsége, hiszen a portugál ziccerbe került, lövését azonban hárította Aréola.

Az első komolyabb meglepetést a 33. perc hozta el: egy  gyors párizsi támadás végén Neymar sarkazta a labdát az üresen érkező Rabiot-nak, aki a kapuba vágta a játékszert! (0-1)

Ez azonban egyik csapatnak sem szegte kedvét: Ronaldo és Cavani is tornáztatta szépszerével az ellenfél cerberusát.

A játékrész utolsó momentumai – akár az egész félidő – lélegzetelállítóan izgalmasak voltak: bár a 43. percben még Aréola bravúrt bemutatva hárítani tudta Benzema lövését, a Kroost a nyakánál fogva földre rántó Lo Celso szabálytalansága büntetőt ért, melyet Ronaldo higgadtan értékesített. (1-1)

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PSG

A kissé tompa Modric leginkább Neymar árnyékát tudta csak követni…

2. félidő

A szünet után a játék képe alaposan megváltozott: a Real területet engedett a PSG-nek, így a franciák hozzáláttak türelmes, de tempóváltásokkal kiszámíthatatlanságig fűszerezett labdajáratásukhoz. Ezt csakhamar meg is elégelték a hazaiak, és egy-két akadozó kontratámadás után ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Noha a játékszert eztán jó darabig biztosan őrizték, lehetőségek jóformán csak Karim Benzema előtt adódtak – a szurkolók őszinte sajnálatára – aki köztudottan nem örvend éppen a legjobb formának az utóbbi években.

A 64. percben adódott végre páratlan lehetőség a Királyiak előtt az előny megszerzésére, ám Ronaldo szabadrúgása ezúttal a falról vágódott le.

A játékrész végére az akciók többségében áttevődtek a hazai térfélre: Neymar és Berchiche oldalán különösen sokszor veszélybe került a Real kapuja, de valódi 100%-os helyzetük már nem adódott több a mérkőzésen.

Nem úgy a Realnak! A beálló Asensio tette ugyanis lóvá a PSG védelmét, majd középre tálalva Ronaldo fejezte be az akciót a 83. percben! (2-1)

És ha egy üzlet beindul… Alig három percre rá ismét Asensio találta magát a tizenhatoson belül, és ha már ott járt, kiosztott egy gólpasszt Marcelonak is! (3-1)

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PSG

A mai este győztese: Cristiano Ronaldo…

Összegzés

BL-rangadóhoz méltó párharcnak lehettünk szemtanúi, melynek 90. perce nem volt mentes az izgalmaktól. Az eredmény igen trükkös: a vezetés komoly előny a Realnak, de korántsem lefutott még a párharc, hiszen a bekapott gólnak köszönhetően a visszavágón bármi megtörténhet…

A mérkőzés embere Cristiano Ronaldo, noha a csodacsere Marco Asensio is megérdemli, hogy feljegyezzük a nevét. Neymar ugyan igyekezett ma este is, de csapata (és főleg Lo Celso) hibái megakadályozták, hogy igazán kibontakozhasson.

Real Madrid – Paris Saint-Germain 3-1 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabéu (Madrid, Spanyolország); Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Ronaldo (büntetőből – 45., 83.), Marcelo (86.) ill. Rabiot (33.)
Sárga: Isco (32.), Nacho (78.) ill. Neymar (14.), Lo Celso (25.), Rabiot (64.), Meunier (90.)
Kiállítás:ill.

Real Madrid: Navas – Nacho, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (Vázquez 79.), Modrić – Isco (Asensio 79.) – Ronaldo, Benzema (Bale 68.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

Paris Saint-Germain: Areola – Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso (Draxler 84.), Rabiot – Mbappé, Cavani (Meunier 66.), Neymar. Vezetőedző: Unai Emery

Írta: Wernigg Márton

Képek forrása: uefa.com