Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Neymarék a Bernabeuban csapnak össze a címvédővel – előzetes

Folytatódik a Bajnokok Ligája 2017/18-as kiírásának nyolcaddöntője a második játéknappal, és a sorozat egyik legizgalmasabb mérkőzésével. A kiváló támadóhármassal rendelkező Paris Saint-Germain csapata Madridba utazik, hogy összecsapjon a jobb napokat is látott címvédő Real Madriddal, míg a Salah vezette Liverpool Portóba látogat. 

fcplivrmpsg

Real Madrid – PSG (TV: 21.00 M4 Sport)

Igazi álomsorsolás ez a futball szerelmeseinek, ám a két csapat minden bizonnyal még elkerülte volna egymást. A Real Madrid csak a második helyen jutott tovább a csoportjából, így sorsolták mellé a csoportelsőként végzett PSG-t. A királyiak a Tottenham ellen nem boldogultak egyik csoportmérkőzésen sem, a Dortmund viszont rossz formájának köszönhetően még a gyengélkedő Real Madridnak sem volt ellenfél. Azt nem mondhatnánk, hogy azóta már javultak, mivel a bajnoki esélyeik már szinte biztosan elszálltak, ráadásul kiestek a spanyol Király-kupából is a Leganes ellen. A PSG ezzel szemben szárnyal, magasan vezetik a francia bajnoki tabellát, támadóhármasuk pedig ontja a gólokat, amit a BBC-ről nem lehet elmondani. Cristiano Ronaldo a bajnokságban még csak most kezd magára találni, a BL-ben azonban remekelt a gólszerzés terén. Karim Benzema nagyon formán kívül van, Gareth Bale pedig hónapokig sérült volt. A Neymar – Cavani – Mbappe hármas viszont nagyon termékeny, minden sorozatot figyelembe véve már 71 gólnál tartanak együtt.

Ezeket a viszonyokat figyelembe véve egyértelműen a PSG az esélyesebb a győzelemre, de azért van remény a Real számára is. A párizsiak az elmúlt években nem muzsikáltak jól az idegenbeli BL-mérkőzéseken, főleg, ha visszavágókról volt szó. A Barcelona ellen három alkalommal (2013, 2015, 2017) estek ki idegenben, de megégették már magukat a Chelsea (2014) és a Manchester City (2016) ellen is nem hazai pályán. Most a Bernabeuban kezdenek, de itt is rengeteg múlik azon, hogy hány gólt tudnak szerezni, hogy a visszavágóra könnyebb dolguk legyen. Ami esetleg még a PSG ellen szólhat, az a tapasztalatlanság. A sok kiesés nem segítette őket abban, hogy minél gyakorlottabbak legyenek a BL egyenes kieséses szakaszában, ebben egyértelműen a Real Madrid a jobb. A királyiak zsinorban hétszer jutottak tovább innen a negyeddöntőkbe, míg a PSG-nél elég csak a tavalyi Barcelona elleni idegenbeli 6-1-re gondolni a hazai 4-0-ás győzelem után.

Hiányzók mindkét oldalon vannak. A PSG-nél sérült Motta, és Kurzawa játéka is kérdéses, míg a Real Madridnál eltiltás miatt nem lesz ott Carvajal, akinek a helyén minden bizonnyal Nacho próbálja majd semlegesíteni Neymart.

Várható kezdők:

Real Marid: Navas, Nacho, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale, Ronaldo, Benzema Vezetőedző: Zinedine Zidane

PSG: Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Berchiche; Verratti, Diarra, Rabiot; Mbappé, Cavani, Neymar Vezetőedző: Unai Emery

46d2f4f32b8f4066978f702adc6632af

FC Porto – Liverpool (TV: 21.00 Sport 1)

A Liverpool megnyerte a csoportját a Sevillával szemben, és most a portugálok egyetlen talpon maradt klubjával fog szembenézni a legjobb tizenhat között. Jürgen Klopp csapata a támadásokban remekel, a Manchester City után ők szerezték a legtöbb gólt az angol bajnokságban, ám így is csak a tabella harmadik helyén állnak, és reális esélyük szinte már nem maradt a bajnoki trófea elnyerésére. A Porto azonban vezeti a portugál bajnokságot, ám szorosan követi őket a Benfica, akik egy nagyon rossz teljesítménnyel estek ki a BL csoportköréből. Mindkét csapatnál ott van egy meghatározó játékos, akik eddig nagyban hozzájárultak a győzelmeikhez. A Liverpoolnál nyári igazolásuk, Mohamed Salah, aki elképesztő mennyiségben termeli a gólokat: minden sorozatot figyelembe véve már 29 találatnál jár. A Portónál a törökországi kölcsönből visszahozott Vincent Aboubakarra érdemes odafigyelni, aki jelenleg 15 gólnál tart a bajnokságban, és a BL-ben is ötször betalált már.

A mérkőzés esélyesei az angolok lehetnek, ám fel kell készülniük a Dragao stadion hangulatára, amely képes felerősíteni a portói csapatot. A Liverpool legutóbb a 2015/16-os idényben szerepelt a Bajnokok Ligájában, akkor már a csoportkörben búcsúztak a sorozattól, a negyeddöntőbe pedig legutoljára a 2008/2009-es szezonban jutottak be. A Porto az elmúlt négy évben ott volt a BL-ben, de a legjobb tizenhat közül csak a 2014/15-ös szezonban tudtak csak továbbjutni, ám a negyeddöntőben búcsúzniuk kellett.

Habár a már említett Aboubakar játéka még nem biztos, a Porto mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy este pályára tudjon lépni. Danilo játéka kétséges, Felipe viszont biztosan nem fog játszani eltiltás miatt. A Liverpoolnál Gomez és Clyne sérült, Can pedig szintén eltiltását tölti majd.

Várható kezdők:

FC Porto: José Sá, Maxi Pereira, Marcano, Reyes, Alex Telles, Ricardo, Sergio Oliveira, Herrera, Brahimi, Marega, Soares/Aboubakar. Vezetőedző: Sergio Conceicao

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane. Vezetőedző: Jürgen Klopp