Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bl: Újabb együttest gázolt el a Liverpool – videóval

Sadio Mané volt az angolok nyerőembere, a Porto csak a szép búcsúban reménykedhet.

FC Porto v Liverpool - UEFA Champions League Round of 16: First Leg

Hosszú idő után játszott újra egyenes kieséses találkozót a Liverpool, amely a Porto ellen lépett pályára. Az angoloknál érzékeny veszteség, hogy Emre Can sárga lapjai miatt lemaradt a találkozóról, míg a másik oldalon Felipe kiállítása okozott fejtörést a korábbi kiváló középpályásnak, Sergio Conceicaónak, aki ezúttal is csak a kispadra nevezte Iker Casillast. Az aktuális forma talán a „Sárkányok” felé billentette a mérleg nyelvét, legalábbis abból a szempontból mindenképpen, hogy utóbbi négy meccsén veretlen maradt a Porto, de mivel a Sporting mindössze tizenegyesekkel győzte le riválisát, így rendes játékidőben legutóbb októberben a Leipzig tudott nyerni a kék-fehérek ellen, a Liverpool ezzel szemben három legutóbbi találkozóján nem kapott ki. Az egymás elleni mérleg ellenben a „Vörösöknek” kedvezett. 2007-ben a csoportkörben találkoztak a felek, akkor a Pool egy 1-1-es döntetlent követően 4-1-re múlta felül riválisát, ám abból a párharcból már senki sem maradt hírmondónak.

FBL-EUR-C1-PORTO-LIVERPOOL

Míg a Liverpool a bajnokságában dobogós, addig a Porto listavezetőként fordul majd a hétvégére.

Jobban kezdett valamivel a házigazda portugál együttes, ám kisebb helyzeteken kívül mindössze Otavio megpattanó lövésével tudtak veszélyeztetni, de a válasz sem késett sokáig. Robertson távoli próbálkozása kerülte el kevéssel José Sá kapuját. Próbálta megtalálni a réseket a Pool, amit jobbára a balszélen sikerült is időnként meglelnie Klopp legénységének, ellenben Mané és Pereira csatája jobbára a portugál javára dőlt el. Egészen a huszonötödik percig. Ekkor a szenegáli Wijnaldum passzából volt eredményes. Négy perccel később – lényegében el is döntve a meccset – Milner tüzelt kapufára, a kipattanóra Salah csapott le, és a kapus mellett is elemelve a játékszert, megszerezte az angolok második gólját. A hajrában még próbálkozott a Porto, de Soares hiába lőtt ígéretes helyzetből, labdája a kapu jobb alsó sarka mellé vágódott. Mezőnyben a kezdeti fölényt lassan elveszítette a Porto, s nem is bírta ki az egyre növekvő angol nyomást.

A szünetben próbált váltani Conceicao, így az aktívan futballozó Otavio helyére Corona érkezett, de végül ő sem váltotta meg a világot. Mi több, Mané végleg térdre kényszerítette a kék-fehéreket, akik onnantól csak a becsületükért küzdöttek, eredménytelenül. Érdekesség, hogy Salah rendre visszalépett besegíteni a védekezésbe, s bár Firmino gólt szerzett, a hajrára lehozta őt Klopp, alighanem ő is látta, hogy a brazil ezen az estén kevésbé volt éles. A végén aztán hiába próbált meg mindent a Porto, egyszerűen nem tudta áttörni a vendégek védelmét. Sőt, öt perccel a rendes játéidő vége előtt Mané harmadszor is feliratkozott a gólszerzők közé, ismét kiütéses sikert aratott a mostani sorozatban a Pool, amely a Maribor (7-0) és a Szpartak Moszkva (7-0) után legnagyobb különbségű sikerét aratta.

Porto – Liverpool 0-5 (0-2)
Helyszín: Estadio Dragao; 32.000 néző; Vezette: Orsato (olasz)
Gólszerzők:ill. Mané (25., 53., 85.), Salah (29.), Firmino (69.)
Sárga lapok:ill.
Kiállítás: – ill. –

Porto: José Sá – Pereira, Reyes, Marcano, Telles – S. Oliveira, H. Herrera – Marega, Otavio (J. Corona, a szünetben), Brahimi (Waris, 61.) – Soares (Paciencia, 74.). Vezetőedző: Sergio Conceicao

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (Gomez, 79.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (Matip, 75.), Wijnaldum – Salah, Firmino (Ings, 80.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=vqqnKArsw98&t=1s

~GS~