Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Batshuayi ismét parádézott, nyert a Dortmund! – videóval

A mérkőzést megelőzően valószínűleg sokan a Borussia Dortmundot tartották a mérkőzés egyértelmű esélyesének a hazai pálya előnye miatt. Nos, akik így vélekedtek, azok tévedtek, hiszen a Gasperini vezette Atalanta jócskán megnehezítette a BVB dolgát… 

28166828_2248941945117773_7801187099409142397_n

1. félidő: A mérkőzés első komolyabb helyzetét a Borussia Dortmund dolgozta ki. A 6. percben André Schürrle passzolt Marco Reus elé remek ütemben, a BVB csapatkapitánya viszont nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A 12. minutumban az Atalanta vezetett tetszetős támadást, Ilicic átadása után Cristante próbálkozott, az ifjú középpályás lövését azonban Sokratis blokkolta. A bergamói alakulat ezt követően szöglettel jöhetett, amit Ilicic végzett el. Az általa elvégzett sarokrúgásába belecsúsztattak, s így lett igazán veszélyes, ám a hosszú oldalon érkező Caldara viszont nem tudta kapura irányítani a labdát. A 17. percben Schürrle eresztett meg egy távoli löketet, a német szélső lövése a jobb oldali kapufán csattant. A 19. minutumban az Atalanta oldaláról Papu Gomez tett hasonló képen, az ő kísérlete azonban jócskán elkerülte a kaput. A 30. percben megtört a gólcsend, bár André Schürrle nem vette túl jól át a kapott labdát, viszont estében még be tudta kotorni a labdát Berisha kapujába..! 

2. félidő: A második játékrész elejét valami elképesztően kezdte az Atalanta. Az 51. minutumban Spinazzola ívelt remekül Ilicic irányába, a szlovén könnyedén vette le a játékszert, majd lőtt Bürki kapujába, s ezzel egyenlített. Az 56. percben pedig már fordított a bergamói csapat…! Bürki Cristante lövését még védeni tudta, de az általa kiütött labda éppen Ilicic elé került, akinek gyakorlatilag az üres kapuba kellett belőnie a játékszert…! Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek az Atalanta játékosai, mivel a 64. minutumban Michy Batshuayi góljának köszönhetően egalizált a Dortmund. A 67. percben nagyon közel állt ahhoz a BVB, hogy ismét megszerezze a vezetést, azonban Pulisic lövését Berisha bravúrral hárítani tudta. A 90+1. minutumban pedig előnyben a Dortmund, és ki más mint Batshuayi…! Ezen a mérkőzésen is a belga csatár bizonyult a BVB hősének…! 

Borussia Dortmund – Atalanta 3-2 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund; Vezette:
Daniel Stefański
Gólszerzők: Schürrle(30.), Batshuayi(64., 90+1.) ill. Ilicic(51., 56.)
Sárga lapok:
Weigl(25.), Piszczek(34.), Schürrle(58.), Batshuayi(83.) ill. Cristante(27.), Hateboer(58.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Toprak, Sokratis, Toljan – Castro, Weigl(Dahoud 81.) – Pulisic(Isak 85.), Reus(Götze 60.), Schürrle – Batshuayi. Vezetőedző: Peter Stöger.

Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara(Palomino 85.), Masiello – Hateboer, Cristante, de Roon, Freuler – Spinazzola – Ilicic(Petagna 89.), Papu Gomez(Gosens 75.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini. 

https://www.youtube.com/watch?v=sszQJ_gqAYI

Lucian Favre csapat nem teketóriázott sokat, hiszen a Nice már a 4. percben megszerezte a vezetést. Saint-Maximin passzát követően Mario Balotelli vette be az ellenfél hálóját. A 28. minutumban megduplázta góljainak számát, no meg csapata előnyét is az olasz támadó a mérkőzésen. A játékvezető büntetőt ítélt a nizzaiak javára, miután Seri lövését kézzel blokkolta a Lokomotiv egyik védője. A tizenegyest szokásához híven magabiztosan értékesítette Balotelli. A félidő végéhez közeledve szépíteni tudtak a vendégek, a 45. percben Sarr buktatta Miranchukot a tizenhatoson belül, melynek köszönhetően a játékvezető büntetőt ítélt a Nice ellen. A tizenegyest Fernandes váltotta gólra. 

A fordulást követően emberhátrányba került a nizzai alakulat, a 67. minutumban Coly-t “jutalmazta” meg egy piros lappal a játékvezető. Az ezt követő szabadrúgásból pedig egyenlíteni tudott a Lokomotiv Moszkva, méghozzá Fernandes góljának köszönhetően, aki az orosz klub első találatát is jegyezte. A 77. percben pedig fordított a moszkvai gárda, csak a mihez tartás végett ezúttal is Manuel Fernandes szerezte csapata gólját, melyhez jócskán asszisztált a Nice védelme. Favre legénysége tehát végül elpazarolta a megnyugtatónak tűnő előnyét, ráadásul veszített is a francia csapat…

Nice – Lokomotiv Moszkva 2-3 (2-1)
Helyszín:
Allianz Riviera, Nizza
Gólszerzők: Balotelli(4., 28., büntető) ill. Fernandes(45., büntető, 69., 77.)
Kiállítás: Coly(67.) ill. –