Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hátrányból nyert az Atletico Madrid – videóval

A Bajnokok Ligájából kieső Atletico Madrid a dán FC Kobenhavnnal találkozott az Európa-ligában a legjobb 32 csapat között. A hazaiak szerezték meg a vezetést az első félidőben, ám Diego Simeone gárdája könnyen dolgozta le a hátrányt, és meg sem állt négy gólig. 

DWGvEQJXcAAVfES

Forrás: Atletico de Madrid Twitter

Már rögtön a második percben hatalmas helyzetet alakított ki az Atletico Madrid, amikor Kevin Gameiro vett le egy precíz passzt, majd lőtt, de a bal oldal felé tartó labdát lefülelte a kapus. A 3. percben Saul Niguez lőtt a felső felé próbálkozhatott, de a felső léc felé lőtt, a 8. percben pedig Antoine Griezmann küldött hatalmas bombát a kapura, de a labda centikkel elment a kapu bal oldala mellett. A 13. percben szintén a francia került helyzetbe, miután megverte a védőjét és megcélozta a kapu bal oldalát, de Robin Olsen briliánsan hatástalanította a lövést. Azonban a 15. percben meglepetésre a Kobenhavn az első lövéséből megszerezte a vezetést. Viktor Fischer egy fantasztikus sarkazós mozdulattal szerzett gyönyörű gólt Peter Ankersen briliáns passza után. Nem örülhettek azonban sokáig a dán csapat, hiszen a 21. percben kiegyenlített az Atletico.  Saul Niguez érkezett  jól egy beadásra az ötösön belül, majd a léc alá fejelte a labdát. Továbbra is a vendégek domináltak a mérkőzésen, majd a 37. percben meg is szerezték a vezetést. Lucas Hernandez labdája jutott át a védőkön és Kevin Gameiro elé került, aki gyorsan reagált a kapu előtt, majd közelről lőtt a jobb alsó sarokba gurította a játékszert. A 40. percben akár válaszolhatott volna erre a hazai csapat, amikor Pieros Sotiriou szerzett meg egy kipattanó labdát a tizenhatoson belüli kavarodásban és szép lövést küld a kapu jobb alsó sarkának irányába, ám kapus bravúrral védeni tudott. Az első játékrész ezzel a helyzettel zárult.

A második félidő elején nem sok helyzetet alakítottak ki a csapatok, támadni is inkább csak az Atletico Madrid támadott, de nagyobb ziccerig ők sem jutottak el. Már a 71. percben jártak, amikor megtört a jég, és a spanyolok megszerezték a harmadik találatukat is. Griezmann  kapott meg egy lapos passzt a kapu előterében, majd a labdát a kapu bal alsó sarkába lőtte. A mérkőzés végére megjött az Atletico kedve, a dánok pedig nem tudtak mit kezdeni a spanyol fölénnyel. A 77. percben már a negyedig Atleti gól érkezett. Vitolo volt jókor jó helyen, amikor ellőt egy kipattanót, pontosan a bal alsó sarokba. Ezt követően kicsit feléledt a Kobenhavn, a vendégek is visszavettek a tempóból kicsit, így több támadást is vezethettek, de a befejezéseik nem voltak igazán erősek, kivéve a 85. percben Andrija Pavlovic fejese, ami a bal oldali kapufát találta el. Ez volt az utolsó komoly helyzet a mérkőzésen, két perc hosszabbítás után a játékvezető véget vetett a játéknak.

FC Kobenhavn – Atlético Madrid: 1-4 (1-2)
Helyszín: Telia Parken (Koppenhága) Vezette: Alexey Kulbakov (belorusz)
Gólszerzők: Fischer (15.),  ill. Saul Niguez (21.), Gameiro (37.), Griezmann (71.), Vitolo (77.)
Sárga lap: Skov (24.) ill. Correa (44.)
Kiállítás:  – ill. –

FC Kobenhavn: Olsen, Boilesen, Luftner, Vavro, Ankersen, Falk Jensen (Santander, 62.), Kvist, Gregus, Skov (Bengtsson, 73.), Sotiriou, Fischer (Pavlovic, 72.). Vezetőedző: Stale Solbakken

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Godin, Jimenez, Lucas Hernandez, Correa (Carrasco, 59.), Thomas, Saul Niguez, Koke (Gabi, 80.), Griezmann, Gameiro (Vitolo, 69.). Vezetőedző: Diego Simeone