Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Napoli ellen győztek idegenben Gulácsiék! – videóval

Nápolyban győzött könnyedén a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló német RB Leipzig! Az Európa-liga legjobb 32-es mezőnyében, a kiesés szakasz első körének odavágóján fontos, nagy sikert ért el a vendégcsapat! Werner ráadásul duplázni tudott az enervált olasz bajnoki listavezető ellen. Nagy lépést tett a magyar kapus klubja a továbbjutás felé, hiszen kétgólos előnnyel várhatja a hazai visszavágót! Ezzel egyidőben pályán volt a Partizan is, s a szerb fővárosi klub nem bírt vendégeskedő cseh ellenfelével.

Napoli v RB Leipzig - UEFA Europa LeagueWerner (a jobb szélen) kétszer is bevette a hazai Napoli kapuját! (forrás: uefa.com)

A Serie A listavezetője, vagyis a Napoli a Bundesliga másodikját, a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig csapatát fogadta az Európa-liga első kieséses szakaszában, a legjobb 32 mezőnyében, így tehát két a BL csoportköréből érkező klub csapott össze egymással!

A párharc odavágóját a vendégek kezdték jobban, Werner révén már az első percekben villant a lipcsei csapat, amely a 18. minutumban pedig Poulsen révén került kis híján előnybe, ám a labda akkor az oldalhálóban landolt. Két perccel később viszont akadt Gulácsinak is dolga, de a magyar kapus könnyen védte Callejón lövését. Innentől kezdve a szünetig említésre méltó helyzet nem alakult ki, de mezőnyben jobbnak tűnt a Leipzig, amely úgy tűnt, kézben tudja tartani a meccset, míg a Napoli inkább játszott alárendelt szerepet hazai pályán. Az első félidő viszont gólnélküli döntetlennel ért véget.

Hiába tűnt úgy, hogy a Leipzig fogást találhat a nápolyiakon, a fordulást követően mégis Sarri csapata került előnybe! Az 52. minutumban Ounas talált be, Gulácsi nem védhetett (1-0)! Az 57. percben Poulsen próbált egyenlíteni, ám Reina résen volt. Viszont a 61. percben már a hazaiak spanyol kapusa sem tudott menteni, Werner révén Kampl passza után egalizált a lipcsei gárda (1-1)! Tíz perc elteltével Insigne a hazaiakat juttatta volna előnyhöz, de Gulácsi védett, és egy szöglettel kellett beérniük a Napoli tagjainak, ráadásul a sarokrúgás után nem is tudtam veszélyeztetni az otthon játszó klub labdarúgói. Majd a 74. percben főhetett a hazaiak feje, ugyanis egy nagyszerű kontratámadás végén Poulsen labdáját vágta be közelről Bruma, így fordított Gulácsi csapata (1-2)! Már ekkor biztosnak tűnt, hogy kikap a Napoli, de ha ez nem lett volna elég, a végén az enervált olasz csapat újból kapitulált! A hosszabbítás végén ismét egy kontrát követően talált be a vendégcsapat – Forsberg passzából Werner volt eredményes, aki ezzel duplázott, és óriási lépést tett ezzel a Leipzig a továbbjutás felé (1-3)!

Napoli v RB Leipzig - UEFA Europa LeagueA Napoli játékosai a hazai odavágót követően a padlóra kerültek a Leipzig ellenfeleként (forrás: uefa.com)

A nápolyi egyesület nem várt pofonba szaladt bele tehát, hiszen tudhattuk, hogy jó klub a Leipzig, de a Napoli pályán mutatott teljesítménye a vendégek remeklése ellenére hagy kívánnivalót maga után. Mindensetre megérdemelten győztek Gulácsiék, akik nagyon jó pozícióból várhatják a lipcsei visszavágót.

UEFA EURÓPA-LIGA, A LEGJOBB 32 KÖZÖTT – ODAVÁGÓ
Napoli – RB Leipzig • 1-3 (0-0)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: Ounas (52.), ill. Werner (61., 90+3.), Bruma (74.)
Sárga lapok: Koulibaly (79.), Rui (88.), ill.
Kiállítás:

Napoli: Reina – Maggio, Tonelli, Koulibaly, Hysaj (Rui, 54.) – Rog, Diawara, Hamsík (Insigne, 53.) – Ounas (Allan, 60.), Callejón, Zielinski. Vezetőedző: Maurizio Sarri (olasz)

RB Leipzig: Gulácsi – Laimer, Orban, Upamecanl, Klostermann – Sabitzer, Kampl, Keita (Demme, 86.), Bruma (Forsberg, 79.) – Poulsen (Augustin, 82.), Abouchabaka. Vezetőedző: Ralph Hassenhüttl (osztrák)


Gulácsiék nápolyi fellépésével egyidejűleg a szerb fővárosban a belgrádi Partizan a cseh Plzen gárdáját fogadta. Az első játékrészben a hazaiaknak egy kaput találó lövésük volt, míg a bendegeknek nulla, és alapvetően is aktívabbak voltak a szerbek. A második játékrészben született viszont csak gól, ám akkor kettő is! Az 58. percben hazai részéről egy beadást követően Tawamba fejjel volt eredményes (1-0)! A 64. minutumban Tosic kis híján növelte a belgrádi klub előnyét, ám az ellenfél kapusa védett. A hajrához érkezve már a Plzen is kidolgozott helyzeteket, melyekből az egyik be is ment! A 81. percben Reznik is fejjel talált be, így egál lett az eredmény (1-1)! Négy perccel ezután Mitrovic megkapta a második sárga lapját is, így a Partizan emberhátrányban fejezte be a párharc odavágóját, de ez már nem befolyásolta a meccs végkimenetelét. A vége tehát 1-1 lett, nyílt maradt a csata a visszavágóra, bár a Plzen számára biztató az, hogy idegenben szerzett góllal, és nem hátrányban várhatják a hazai visszavágót a cseh klub játékosai.

Partizan – Plzen • 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Tawamba (58.), ill. Reznik (81.)
Kiállítás: Mitrovic (85.), ill.

Nagy Dávid