Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: nagyon jó helyzetben a finálé házigazdája! – videóval

Már-már Bajnokok Ligája mérkőzés szintű összecsapáson találkozott egymással a francia Olympique Lyon és a spanyol Villareal. Előbbi a sorozat döntőjének lesz majd a házigazdája, és alighanem Bruno Genesio tanítványai égnek a vágytól, hogy különleges élményt éljenek át egy nemzetközi kupadöntővel.

lyonVSvillareal001

Azonban a csodához még lesz néhány nehéz mérkőzése a lyoniaknak, lévén már a legjobb 32 között is egy akár végső győzelemre is esélyes csapattal hozta össze őket a sors. Igaz, a Villareal éppen egy komolyabb hullámvölgy kellős közepén van (sorban két vereség a bajnokságban). Bár ettől függetlenül dicséretre méltó, hogy a „Sárgatengeralattjáró” a La Liga ötödik helyén tanyázik.

A tegnapi meccs első félidejét pontozással, szűkösen, de a spanyolok nyerték volna, azonban a szünet előtt egyik fél sem tudott betalálni. A második negyvenöt percben Genesio mester alighanem helyre rázta a fejeket Nabil Fékir és társai esetében. A Lyon magasabb fokozatra kapcsolt, és ha nem is egymás után dolgozta ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, de a 49. percre már 2-0 volt az eredményjelzőn. Előbb Ndombele, majd Fékir köszönt be.

A vendégektől ugyan a 63. percben egy reményt keltő szépítést érő gólt lőtt Fornals, azonban a korábbi Manchester United támadó, Memphis Depay a nyolcaddöntő irányába lökte az OL-t a hajrában.

A visszavágót illetően egyszerű a helyzet: a Villarealnak minimum két gólt kell lőnie, ha szeretné még továbbjutni.

Olympique Lyon – Villareal 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Ndombele (46. perc), Fékir (49.), Depay (82.), ill. Fornals (63.)

https://www.youtube.com/watch?v=ZDyDD0Llq8Q

Kádár Tamás végig a pályán volt a Dinamo Kijev együttesében, amely 1-1-es, biztató kimenetelű végeredményt ért el az AEK otthonában. Összességében az ukránok a továbbjutás esélyesei, akiknek egyébként is választaniuk kell, hogy beáldozzák-e a bajnoki versenyfutásukat egy jó EL-szereplésért, vagy a viszonylag rövid kispad ellenére megteszik-e amit csak tudnak…

AEK Athén – Dinamo Kijev 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ajdarevic (80. perc), ill. Tsygankov (19.)

Balogh József