Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyenge játékkal, sima vereséget szenvedett a Hertha – Videóval

A német élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának nyitómérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC fogadta a Mainz együttesét. A magyar szakember vezette csapat négy veretlenül megvívott mérkőzés után várta a találkozót, míg a vendég Mainz egy gyengébb sorozat után látogatott a fővárosba.

quaison

Quaison két találatával egyértelműen a meccs embere volt. (kép: kicker.de)

Az első félidőt a hazai együttes kezdte jobban. Többet birtokolták a labdát a Hertha játékosok, többször a kaput is veszélyeztették, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első tizenöt perc után azonban kissé elfogyott a múlt héten még a Leverkusen-t verő berliniek lendülete. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a Mainz felvette a mérkőzés ritmusát. A vendégek több veszélyes szituációt is kialakítottak, melyek után Jarstein kapusnak is volt dolga. A 40. percben ugyanakkor már ő sem tudott segíteni Dárdai legénységén. Quaison több Hertha védőt is becsapva, jó 18 méterről lőtt a lábak között-alatt a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést. A félidő utolsó perceiben már nem változott az eredmény, így vendég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészt aktívabban kezdte a Hertha csakúgy, mint az elsőt. Az igazán hatalmas helyzetek azonban továbbra is kerülték a fővárosiakat. A Mainz együttese kevesebbet futballozott, azonban eredményesebben tette. A 65. percben ugyanis egy szép kontratámadásból megint Quaison volt eredményes, ezzel megduplázva a csapata illetve a saját góljainak a számát. Dárdai Pál együttese innentől nagyon nehéz helyzetbe került, de továbbra sem változott a hazaiak játéka pozitív irányba, a cserék ellenére sem. A vendégek a kétgólos előny birtokában érthetően már nem nagyon akartak futballozni, aminek köszönhetően a mérkőzés csendesen csordogált le a végéig.

Összességében a Mainz megérdemelte a győzelmet, hiszen ami helyzetük volt azt kihasználták, ezzel 17 nyeretlenül megvívott idegenbeli meccs után győztek újra a saját stadionjukon kívül. Míg a Hertha egy nagyon gyenge és fáradt játékot mutatott be ezen az estén, amellyel győzni nem lehetett ma.

Hertha – Mainz 0-2 (0-1)
Helyszín: Olympiastadion (Berlin, Németország) 30.908 néző; Vezette: M. Petersen
Gólszerzők: – ill. Quaison (40., 65.)
Sárga: – ill. Balogun (63.), Latza (87.)
Kiállítás: – ill. –

Hertha: Jarstein – Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (Weiser 56.) – Lazaro, Darida, Kalou (Leckie 74.) – Ibisevic (Selke 16.) Vezetőedző: Dárdai Pál

Mainz: Zentner – Balogun, Bell, Hack – Donati, Gbamin, Serdar (De Blasis 84.), Latza, Holtmann – Berggreen (Ujah 89.), Quaison (Muto 68.) Vezetőedző: S. Schwarz