Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola magángépén razziázott a rendőrség Barcelonában

A Marca híresztelése szerint a barcelonai El Prat repülőtéren Pep Guardiola magángépén tartottak célzott razziát a spanyol hatóságok. Az eset még vasárnap történt, ám a La Vanguardia riportja szerint hasonló jelenetek játszódtak le csütörtökön is. Természetesen oka is volt a rendőrök megjelenésének.

19501977_5dc3d44eaf378970efe7f0e2c708118d_wm

A Manchester City vezetőedzője egy politikai játszma kellős közepébe csöppent, illetve nagy valószínűséggel nyakig benne is van. Spanyolország ugyanis gőzerővel keresi Carles Puigdemontot, Katalónia volt elnökét (őt keresték a tréner magángépén), akinek a függetlenségi népszavazás bukását követően kellett elmenekülnie az országból. Belgiumba ment és amint újra spanyol földre lép, letartóztatás vár rá.

Az FC Barcelona korábbi vezetőedzője Pep Guardiola a katalán függetlenségi törekvés egyik élharcosa, a nyáron még kiáltványt is szónokolt az egyik demonstráción. Decemberben vizsgálatot is indítottak ellene Spanyolországban, valamint most már az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága is fellépett vele szemben. Mondván öltözködésével és a ruháján viselt sárga szalaggal etikai vétséget hajtott végre, politikai üzenetet hordozott. A szalag egyébként a bebörtönzött katalán politikusokkal való együttérzés, szolidaritás jelképének számít.