Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga elnöke szerint meg kellene büntetni a sárga lapot kérő Suarezt

Luis Suarez a hétvégi Girona elleni bajnoki utolsó perceiben többször is megpróbált sárga lapot szerezni, hogy biztosan kihagyja a hétközi, Las Palmas elleni mérkőzést, és tiszta lappal léphessen pályára a hétvégi Atletico Madrid elleni bajnokin. Javier Tebas, a La Liga elnökének nem tetszett az uruguayi próbálkozása, és büntetést emleget. 

1519726250_539205_1519731635_sumario_grande

Forrás: AS

Luis Suarez több szabálytalanságot is elkövetett a Girona elleni bajnoki utolsó perceiben, hogy megkapja ezzel az ötödik sárga lapját, amiért ki kellett volna hagynia a Las Palmas elleni, csütörtöki találkozót. A játékvezető végül ezt nem adta meg neki, a La Liga elnöke, azaz Javier Tebas szerint azonban az ilyen viselkedést büntetni kellene. Erről a spanyol Cadena Cope rádióban beszélt.

“Eltiltást érdemel, hogy megpróbálta kiprovokálni az ötödik sárga lapját. Továbbra is az ellen szeretnénk harcolni, hogy tiszta és csalások mentes legyen a játék.”

Egy nagyon hasonló esetért a Real Madrid spanyol védőjét, Dani Carvajalt eltiltották, igaz az nem a La Ligában történt, hanem a Bajnokok Ligájában. Carvajal szándékosan húzta az időt egy bedobásnál, amiért megkapta a második sárga lapját a sorozatban, így kihagyta a Borussia Dortmund elleni, már tét nélküli utolsó csoportmérkőzést. Az esetet megvizsgálta az UEFA, és az egy meccs mellé a PSG elleni nyolcaddöntő első mérkőzéséről is eltiltotta.

Tebas legutóbb Pique-t vette célkeresztbe a Barcelonából, miután többször is konfrontációba került az Espanyol szurkolóival. Vizsgálatot is indítottak a védő ellen, de végül nem büntették meg.