Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizennyolc Fradi-szurkoló ellen emeltek vádat

Összesen tizennyolc Fradi-szurkolval szemben nyújtott be vádiratot a IX. Kerületi Ügyészség a Ferencváros-DVSC mérkőzés szünetében történt atrocitások kapcsán.

fradibalhé

(Fotó: MTI)

A vád a renitens szurkolókkal szemben aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette.

“A mérkőzés szünetében a vádlottak egy kb. harminc – ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették” – olvasható az ügyészség közleményében.

“Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető” – hívta fel a figyelmet az ügyészség.

A vádlottakra szabadságvesztés kiszabását indítványozták, kilenc esetben javasolták ennek felfüggesztését próbaidőre. Az ügyészség az érintettek sportrendezvények látogatásától való eltiltását is indítványozta.