Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török csodagyerekért szállhat harcba az Arsenal és a Tottenham

A török Süper Lig-ben szereplő Trabzonspor gárdáját a nyáron bizonyára több klub is meg fogja keresni. A csapatnál ugyanis egy feltörekvő tehetség játszik hétről-hétre, aki nagyon sok együttes érdeklődését felkeltette.

ömür

A legújabb török szupertehetség. (kép: spor.mynet.com)

Abdülkadir Ömür neve talán még mindenki számára ismeretlen. A Trabzonspor 18 éves tehetsége az idei szezonban robbant be igazán a török futballba, mint derült égből a villámcsapás. Az ifjú középpályás tehetségére természetesen több klub is felfigyelt, így nyáron a kérők sokaságából választhat, amennyiben távozik.

Sajtóhírek szerint az észak-londoni csapatok, azaz a Tottenham és az Arsenal kettőse is készek harcba szállni a csiszolatlan gyémántért. A hírek szerint jelenlegi klubja, a Trabzonspor 25 millió euró fejében hajlandó is lenne megválni egyik legkeresettebb értékétől. Ugyanakkor a Porto és az Ajax is kiemelt figyelemmel követi a játékost.

A török utánpótlás válogatott Ömür az idei szezonban eddig 20 bajnokin lépett pályára, melyeken 2 gólt és gólpasszt szerzett. Piaci értékét a transfermarkt.de 4 millió euróra teszi, de ez az összeg rohamosan nő. Szerződése 2022. júniusáig köti őt jelenlegi klubjához.

Báló Bence