Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Barca pontvesztés, közeleg az Atlético! – Videóval

A spanyol bajnokság hétközi, 26. fordulója után a tabellára pillantva is úgy tűnik, kezd elfogyni az FC Barcelona korábban tetemesnek tűnő előnye. A katalánok Las Palmas elleni újabb pontvesztését ezúttal is ki tudta használni az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Atlético Madrid.

(Messi pazar szabadrúgásával még vezetett a Barca (Kép: La Liga Twitter)

Las Palmas – Barcelona 1-1 (0-1)
Gran Canaria stadion, Vezette: Mateu Lahoz
Gól: J. Calleri (48. -büntetőből) illetve Messi (21.)
Sárga lap: Aguirregaray (5.), Castellano (10.), X. Navarro (20.), Etebo (66.), Galvéz (68.), Calleri (94.) illetve Digne (24.), S. Roberto (41.), Umtiti (52.)
Piros lap: –

Las Palmas: Chichizola – Aguirregaray, X. Navarro, Galvéz, Castellano Michel, 76.) – Etebo, V. Gomez (Aquilani, 70.) – Halilovic, Tana, Samperio (D. Garcia, 86.) – Calleri. Vezetőedző: Paco Jemez

Barcelona: ter Stegen – S. Roberto, Umtiti, Vermaelen, Digne – Iniesta (Dembéle, 75.), Busquets, Paulinho (Rakitic, 63.), Vidal (Coutinho, 57.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Kiengedte a három pontot a kezéből a Barca. A katalánok a vezetés megszerzése után mintha kissé “belealudtak” volna a találkozóba, különösen annak második félidejébe. A lelkes hazaiak végül Jonathan Calleri kíméletlenül belőtt büntetőjével egyenlíteni tudtak. Ez volt egyébként 2016 februárja óta az első büntető, amelyet a Barca ellen ítéltek a La Ligában.

A katalánok számára akár sorsdöntőnek is nevezhető hétvégi bajnoki következik a Camp Nouban a legutóbbi hat bajnokiját rendre megnyerő Atlético Madriddal szemben. Csak viszonyításként: A Barca ezeken a találkozókon 3 döntetlent és 3 győzelmet ért el, így az Atletinek sikerült hat pontot is lefaragnia hátrányából. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy nyílt lett a bajnokság…

Csütörtökön játszották még:

Real Betis – Real Sociedad 0-0

A gól nélküli döntetlennel záruló találkozó kapcsán a szurkolóknak talán egyből beugrott, hogy a felek pontosan 8 góllal szereztek kevesebbet, mint az ősszel. Akkor ugyanis 4:4-re végeztek.

Deportivo Alavés – Levante 1-0 (0-0)
Gól: Laguardia (90.)
Kiállítva: Munir illetve Chema (29.)

A liga egyik legjobb formában lévő együttese az Alacvés, mely legutóbbi 5 meccséből 4-etis meg tudott nyerni, és amióta kinevezték decemberben Abelardo Fernández vezetőedzőt, a csapat azóta eltelt 7 hazai bajnokijából 6-ot megnyert, 1-et pedig döntetlenre adott.

Egy kis összegző:

A forduló nagy nyertese az Antoine Griezmannal az élen parádézó Atlético Madrid, mely visszajött a bajnoki címért folytatott versenyfutásba, és ha netán meglepetést tudna okozna a Camp Nouban, vagy ott semmiképpen nem kap ki a hétvégén, egyértelműen nyílt lenne a bajnokság. A “matracosok” hátránya 5 pont.
Bármennyire is fogadkoznak a Real Madridnál, az ezúttal is nagyot bukó blancóknak a táblázaton látható hátrányt is tekintve a realitásnak a dobogó harmadik foka tűnhet – Persze tudjuk, a futballban bármi megtörténhet!

Érdekesség, hogy a forduló egyetlen vendéggyőzelmét a Sevilla könyvelhette el. A Valencia pedig elszalasztotta a sanszot, hogy megelőzze a Realt a táblázaton.

Hátul a helyzet változatlan, egyedül a Las Palmas mutat életjeleket magáról az elmúlt hetekben, mély gödörben a tabella utolsó helyén szerénykedő Malága, a Clarence Seedorffal sem igazán működő Deportivo, valamint a még éppen bennmaradó helyen tanyázó Levante.

A 26. forduló eredménysora:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: