Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görögország: botlott az Olympiakos

Nem tudott közelebb férkőzni a Bl-helyekhez az Olympiakos, amely a Panathinaikost fogadta a görög bajnokság 24. fordulójában.

OlympiacosPanathinaikosProanaggelia

Nagy a harc a nemzetközi kupás helyekért Görögországban, ugyanakkor az első négy helyezett nagyon elhúzott a többiektől, lévén a negyedik pozícióban tanyázó Atromitosz is tizennégy ponttal megy az ötödik helyen álló Xanthi előtt, így tulajdonképpen ki lehet jelenteni, hogy elkeltek a nemzetközi kupás helyek, a kérdés csupán csak az, melyik két együttes indulhat a Bl-ben, illetve melyik kettő az El-ben. Nos, az Olympiakos nagyot léphetett volna a Bajnokok Ligáját garantáló második hely felé, ha legyőzi a Panathinaikost. Az első negyvenöt percben a piros-fehérek akarata érvényesült, több alkalommal is gólt ígérő akciót tudott vezetni a rekordbajnok, ám a Pana állta a sarat. A második félidőben aztán negyedóra kellett, hogy vezetést szerezzen az Olympiakos, amely ráadásul Oikonomou kiállítása miatt emberelőnybe is került, miután a bekk gólhelyzetben szabálytalankodott. A megítélt tizenegyest Fortunis értékesítette. A folytatásban is inkább a házigazdák futballoztak fölényben, viszont mezőnyben kiegyenlített játékot láthattunk, aminek a végén egy újabb büntető ítéltetett. Ezúttal a zöld-fehérek javára, melyet Mounier belőtt, megmentve az egyik pontot az athéniaknak. Ezzel együtt is „csak” nyolcadik a Panathinaikos, mert két pontot levont tőlük korábban a szövetség.

Olympiakos – Panathinaikos 1-1 (0-0)
Georgios Karaiskakis stadion, vezette: Evangelou
Gólok: Fortunis (62., 11-esből) ill. Mounier (87., 11-esből)
Sárga lapok: Engels 886.) ill. Lod (14.), Insúa (58.), O. Coulibaly (76.)
Kiállítva: Oikonomou (61.)

Olympiakos: Proto – Elabdellaoui, Botia, Engels, Hajsafi – Romao, Tachtsidis – Pardo (Marin, 89.), Odjidja-Ofoe (Fortunis, 56.), Mirallas – Ansarifard (Djurdjevic, 78.)

Panathinaikos: Vlachodimos – Johansson, Kourbelis, Oikonomou, Insúa – O. Coulibaly (Chatzigiovannis, 80.), Kace (Mounier, 65.), Tzandaris, Lod – Donis (Avlonitis, 65.) – Altman

A forduló érdekessége, hogy vereséget szenvedett, és leszorult az élről a PAOK. A szalonoki együttest a hetedik helyen álló Aszterasz Tripolisz verte meg, így az AEK későbbi győzelme a Panioniosz felett jelentette a helycserét. A legrosszabb formában az újonc Plataniasz van, amely immár négy meccs óta nem tudott pontot szerezni, a hétvégén a szintén kiesés elől menekülő Lamia győzte le a sereghajtót.

Eredmények:
Atromitosz – Xanthi 1-0
Kerkyra – Giannina 1-1
Plataniasz – Lamia 1-2
Aszterasz Tripolisz – PAOK 3-2
AEK Athen – Panioniosz 1-0
Levadiakosz – AEL Larissza 2-1

Hétfőn játsszák:
Szmirnisz – Panetolikos

A bajnokság állása:

süper lig

~GS~