Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kezdődik a nyolcaddöntő – előzetes

Ma este folytatódik az Európa-liga a legjobb tizenhat csapat párharcaival. A legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal az AC Milan – Arsenal mérkőzés tart majd számot, de emellett is remek összecsapásokra számíthatunk. 

euliga

19:00 AC Milan – Arsenal (TV: RTL II)

A legtöbben minden bizonnyal ezt a mérkőzést várják a legjobban. Arsene Wenger csapata nagyon rossz formában van, minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi tíz meccsükből hatot elvesztettek. Az AC Milan ezzel szemben remekel, Gennaro Gattuso irányítása alatt az olasz klub december közepén kapott ki utoljára. Ha az Európa-ligát nézzük, akkor a londoniak az Östersundsot  ejtették ki az előző fordulóban, ám a visszavágón kikaptak a svéd klubtól. Az olaszok viszont magabiztosan, kettős győzelemmel jutottak tovább a Ludogorets ellen a legjobb tizenhat közé. Az esélyes így egyértelműen a milánói klub, ám Arsene Wengerék képesek lehetnek még meglepetést okozni. Az angoloknál biztosan nem lesz ott Bellerin, Lacazette és Mondreal sem sérülés miatt, míg az olaszoknál kimaradt a keretből Conti, Musacchio, Abate, és Antonelli is. A két klubnak már szép történelme van egymással, legutoljára 2012-ben a BL nyolcaddöntőjében találkoztak, akkor az első mérkőzést az olaszok nyerték meg 4-0-ra, a visszavágón viszont az angolok lőttek három gólt, ám ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

19:00 Atletico Madrid – Lokomotiv Moszkva (TV: Digisport 1)

A spanyolok miután kiestek a BL-ből könnyedén vették az FC Köbenhavn akadályait, és továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Itt a Lokomotiv Moszkvát kapták ellenfélül, akik meglepetésre a francia bajnokságban játszó Nice csapatát ejtették ki, ráadásul kettős győzelemmel. A spanyolok az elmúlt hetekben brillíroztak a saját bajnokságukban, ám a hétvégén megállította őket a Barcelona, így egyre távolabb kerültek a bajnoki címtől. A Lokomotiv Moszkva magasan vezeti a tabellát az orosz első osztályban, ám a hétvégén csak egy döntetlent tudtak játszani a városi rivális, Szpartak Moszkva ellen. A két klub legutoljára szintén az Európa-ligában találkozott egymással 2007-ben a csoportkörben, ami egy 3-3-as döntetlenre végződött. A spanyoloknál Savic nem léphet majd pályára sérülés miatt, az oroszoknál pedig Farfan, és da Silva Ferreira.

19:00 Borussia Dortmund – Salzburg (TV: Digisport 2)

A Dortmund az Atalantát kapta ellenfeléül az előző fordulóban, és habár a visszavágó nem sikerült túl jól a számukra, az első meccsüket megnyerték, és így továbbjutottak. A Bundesligában sem megy igazán jól nekik, legutóbbi nyolc meccsükön igaz veretlenek, de csak három találkozót tudtak megnyerni. A Salzburg a Real Sociedaddal küzdött meg, és jutott tovább két szoros mérkőzésen, az osztrák bajnokságot viszont tíz ponttal vezetik a Sturm Graz csapata előtt. A Dortmundnál nagyon sok a sérült, így biztosan ki fog maradni Akanji, Kagawa, Guerreiro, Yarmolenko, Durm és Rode is, míg az osztrákoknál a teljes keret az edző rendelkezésére áll. A két csapat még soha nem játszott egymással, még barátságos mérkőzésen sem.

19:00 CSZK Moszkva – Lyon (TV: Digisport 3)

A második moszkvai csapat, aki továbbjutott a legjobb tizenhat közé, mégpedig a szerb Crvena zvezda egygólos legyőzésével. A CSZK az ötödik helyen áll az orosz első osztályban, ám nagyon szoros a verseny a Lokomotiv mögött. A Lyon nagyon könnyen jutott túl a Villarrealon, ám a bajnokságban már nem megy nekik annyira, legutoljára januárban, a PSG ellen tudtak csak győzni. Az orosz és a francia klub még soha nem játszott egymás ellen. Érdekességképp, a Lyon az egyetlen csapat a legjobb tizenhat között, ami tavaly is ott volt a nyolcaddöntőben.

21:05 Lazio – Dinamo Kijev (TV: Digisport 1)

A Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijev a Lazio otthonába látogat. Az olaszok a Steaua Bukarest csapatán keresztül jutottak be a nyolcaddöntőbe. Az ukránok az AEK Athén csapata ellen jutott tovább, igaz mindkét meccsen csak döntetlent értek el, de idegenben lőtt több góllal a Kijev mehetett tovább a legjobb tizenhat közé. Kádár Tamás mindkét mérkőzésen kezdőként lépett pályára. A két csapat legutoljára 1999-ben találkozott egymással a Bajnokok Ligájában két mérkőzésen is, akkor mind a két alkalommal az olaszok nyertek.

21:05 Olimpique Marseille – Athletic Bilbao (TV: Digisport 3)

A Marseille a portugál Bragát ütötte ki, és a legjobb tizenhat között az Athletic Bilbaót várja. A spanyolok a Szpartak Moszkvát verték meg, legalábbis az első meccsen, mert a visszavágón kikaptak, de ez nem volt elég az oroszok továbbjutásához. A franciák teljesítménye hullámzó, de így is a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán, míg az Athletic Bilbao borzalmasan szerepel a La Ligában, mindössze csak a tizennegyedikek. Az Európa-ligában többször Aritz Aduriz mentette meg őket, aki a sorozat góllövőlistáját is vezeti hét góllal. A Bilbaóból hiányozni fog Muniain térdsérülés miatt, míg a franciáknál Mitroglou combsérülés miatt. A két csapat az előző El-kiírásban már találkozott egymással szintén a nyolcaddöntőben, akkor összesítésben, 2-1-es eredménnyel a spanyolok jutottak tovább.

21:05 RB Leipzig – Zenit (TV: Digisport 2)

Gulácsi Péterék a Napolin keresztül jutottak be a legjobb tizenhat közé, amit a nagyon jól sikerült nápolyi meccsnek köszönhetnek. A visszavágón hiába nyertek Hamsikék, a németek első meccsen szerzett előnyét már nem tudták ledolgozni. A Zenit a skót bajnok Celticet ütötte ki, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak. Az El harmadik orosz csapata pontegyenlőséggel negyedik a bajnokságban, ám legutóbbi négy meccsükből csak egy tudtak megnyerni. A Leipzig egy kifejezetten rossz széria után várja a Zenitet, két vereség és egy döntetlen áll a csapat neve mellett a legutóbbi három mérkőzésükön. A két csapat még soha nem játszott egymással, még barátságos mérkőzésen sem.

21:05 Sporting CP – Plzen

Egyedüli portugál csapatként jutott tovább a nyolcaddöntőbe a Sporting, akik 6-4-es összesítéssel győzték le Asztanát. A cseh Plzen egy 1-1-es döntetlen után hazai pályán már le tudta győzni a Partizant, ezzel pedig bejutott a legjobb tizenhat közé. A Sporting jelenleg harmadik a portugál bajnokságban, míg a Plzen magasan vezeti a cseh első osztályt. Ők sem játszottak még egymás ellen, még barátságos mérkőzésen sem.