Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási bajban a West Brom; Rooney hibázott – videóval

A Manchester United és a Liverpool rangadóját követően indult be csak igazán a nagyüzem a Premier League 30. fordulójában. Igazi nagyágyú nem volt pályán négy órától, ám a párharcok kivétel nélkül komoly izgalmakat tartogattak az angol bajnokság szerelmeseinek.

rooneyVSbrighton001

Premier League – 30. forduló
Everton – Brighton & Hove Albion 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bong (60. perc-öngól), Tosun (76.), ill. –
Az Evertonnál örülhetnek, ugyanis már évek óta nem esett ki csapat 37 ponttal. Igaz, a rekorder West Ham 2003 tavaszán 42 ponttal zuhant ki a Premier League-ből. De ez már egy másik világ.
A végeredmény akár 3-0 is lehetett volna, ám Wayne Rooney büntetőt hibázott. A liverpooliak győzelme természetesen megérdemelt, bár a mai meccsen mutatott hullámzó játékuk nagyon jól szimbolizálja az egész évüket.

Rooney hibája:

https://www.youtube.com/watch?v=txCr_rXTXnc

Huddersfield Town – Swansea City 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítva: – ill. J. Ayew (11. perc)
A Swansea tulajdonképpen a PL szintjéhez méltatlan produkciót nyújtott. A „Hattyúk” a meccs egészében alig 20 százalékban birtokolták a labdát, és még csak egy halovány kapura lövési próbálkozásuk se volt. És Jordan Ayew kiállítása még így sem elég kifogás…
A Huddersfieldet se dicsérhetjük agyon. A hazaiak ugyan támadtak a Swansea helyett is becsülettel, azonban nagyon pontatlanok voltak. Huszonnyolc kísérletükből mindössze négy találta el Lukas Fabianski kapuját.

Newcastle United – Southampton 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Kenedy (2., 29. perc), Ritchie (57.) ill. –
A brazil középpályás, Kenedy eddig összesen huszonegy alkalommal lépett pályára az angol bajnokságban (a „Szarkák” mellett még a Watford és a Chelsea mezét húzta magára), és eddigi egyetlen gólja mellé most szerzett kettőt.
Azonban nem csak a dél-amerikai légiós remekelt. Rafa Benítez remekül összerakta a Newcastle. Érdekesség, hogy a spanyol tréner egykori tanítványát verte meg. Mauricio Pellegrino ugyanis annak a Valencianak volt alapembere, amely 2004-ben Benítez vezetésel spanyol bajnok és UEFA-kupa győztes lett. Azt pedig már csak súgva tesszük hozzá, hogy jó eséllyel ez volt Pellegrino utolsó veresége a Soton menedzsereként. Meglepődnénk, ha a következő hétvégén is még ő vezetné a „Szenteket”.

West Bromwich Albion – Leicester City 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Rondon (8. perc), ill. Vardy (21.), Mahrez (62.), Iheanacho (76.), Iborra (90+4.)
Nem kívánunk pesszimisták lenni Gera Zoltán szeretett klubját illetően, de nem túl jók a WBA esélyei a túlélésre. A birminghamiek most éppen a 2016-os bajnok Leicestertől kaptak egy sima négyest. Pedig nagyon jól indult a meccs a hazaiaknak, Rondon vezető góljának köszönhetően.

West Ham United – Burnley 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Barnes (66. perc), Wood (70., 81.)
Múlt hétvégén először nyert meccset idén a Burnley, most pedig érkezett a folytatás. Az Everton után most a West Ham volt a halálsoron. A korábbi rossz forma ellenére a Burnley ráadásul a hetedik helyen feszeng, folyamatosan kacsingatva Európa felé. A „Kalapácsosok” öt bajnoki alatt már a negyedik vereséget szedték be. Irány a másodosztály?

Balogh József