Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane megsérült, Alli vezérletével hátrányból fordított a Spurs! – videóval

A Premier League vasárnapi programját a 30. fordulóban a Tottenham idegenbeli szereplése zárta a Bournemouth otthonában. A Spurs a hétközi BL kiesést szerette volna feledtetni, ráadásul egy esetleges győzelemmel átléphették a tabellán a Liverpool együttesét akik rangadót vesztettek a United otthonában még a szombati játéknapon.

930500064A hazaiak elképesztő iramban kezdték a mérkőzést ami váratlanul érte Pochettino együttesét, talán még a fejekben ott volt a Juventus elleni hétközi kiesés. A Bournemouth már a 4. percben vezetést szerezhetett volna, miután a Spurs a vendégek térfelén vesztett el egy labdát, amiből gyors kontrát vezethettek a  Bournemouth játékosai Mousset passzát követően Stanislas a vendégek legnagyobb szerencséjére a felső lécre bombázta azt, így elmaradt a gól. Ezt követően sem fagyott alá a hazaiak lendülete sőt a 6. percben Smith centerét követően már gólt ünnepelhettek a hazaiak, Stanislas második ziccerét már nem rontotta el és kilőtte Lloris kapujának jobb alsó sarkát, a francia portásnak esélyese sem volt a hárításra. A vezetés megszerzése után a hazaiak visszavettek és a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A Spurs próbálta is áttörtni a Bournemouth védelmét, egészesen a 27. percig komolyabb lehetőséget nem is tudott kialakítani Pochettino együttese. Ekkor Vertonghen lövését blokkolták a hazai védők, majd két perccel később Harry Kane gólját érvénytelenítették. A 34. percben érzékeny veszteség érte a vendégeket miután Kane nem tudta folytatni a játékot és cserét kért. Tíz perccel az első félidő vége előtt Aurier labdáját követően Dele Alli egyenlített miután a kapu közepébe lőtt, Begovic tehetetlen volt. Az első félidő véghajrájában Eriksen lövésénél Asmir Begovic hatalmas védést mutatott be, így sikerült megakadályoznia a gólt.

2018-03-11T163310Z_1615523973_RC1EF47AF240_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BOU-TOTFordulást követően a hazaiak ismét bekezdtek és a 46. percben Francis a kapu bal oldalába tartó lövését Llrois tolta szögletre. A megítélt szölgetet követően Ake fejelt nem sokkal a kapu fölé. A találkozó 57. percében Eriksen kapott egy remek labdát, ami után egy lövéssel próbálta átlőnni a védelmet, Begovic azonban résen volt és hárította a dán válogatott kísérletét. A 62. percben Alli remekül centerezett középre, amit Son küldött a hazaiak kapujába megfordítva mérkőzés állását. A mérkőzés elkövetkező időszakában a Spurs percei következtek, előbb a 65. percben Son került helyzetbe Begovic azonban a helyén volt és hárított, majd ezt követően Lamela remek cselsorozatát követően ismételten a hazai hálóőr mentette meg csapatát a góltól. Negyedórával a vége előtt Francis lövése nem talála el Lloris kapuját. A 84. percben Callum Wilson ugyan egyenlített, de Mike Dean játékvezető nem adta meg a hazaiak támadójának gólját, mivel szabálytalankdott. Három perccel a vége előtt a hazaiak elvesztették a labdát a Spurs térfelén amiből Son indulhatott meg a vendégek támadója pedig elfeketette Begovicot is a kapuba helyezett. A végeredményt a 91. percben Aurier állította be, miután Begovic kapujába bólintott. Győzelmükkel a vendégek megelőzték a Liverpool együttesét és feljöttek a tabella harmadik helyére.

Bournemouth – Tottenham 1-4 (1-1)
Helyszín: Vitality Stadium, Bournemouth, Vezette: Dean
Gólszerzők: Stanislas (7.) ill. Alli (35.), Son (62., 87.)
Sárga lapok: Gosling (61.) ill. Rose (18.)
Kiállítás:

Bournemouth: Begovic – Daniels (Ibe 67.), Ake, Cook, Francis – Stanislas (Defoe 76.), Gosling, Cook, Smith – Mousset (King 67.) – Wilson. Vezetőedző: Howe

Tottenham: Lloris – Aurier, Sanchez, Vertonghen, Rose (Trippier 81.) – Dembele, Wanyama – Eriksen, Alli (Sissoko 86.), Son – Kane (Lamela 34.). Vezetőedző: Pochettino

https://www.youtube.com/watch?v=yf5EhsuKLr4

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor