Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Messi századik góljával negyeddöntős a Barcelona – videóval

Habár nem játszott rosszul Antonio Conte csapata a Camp Nouban, a Barcelona kegyetlenül kihasználta a helyzeteit, és megnyerte a mérkőzést. A katalánok továbbjutásával teljes a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szereplő csapatok listája. 

Screenshot_3

Forrás: UEFA Champions League Twitter

A Barcelona már ez elején nagyon belekezdett, és már a 3. percben megszerezték a vezetést. Egy védőről pattant Suarez lábára a labda, onnan pedig Messi elé, aki Courtois lábai között éles szögből lőtt a hálóba. A Chelsea-nek sietőssé vált a dolog, és a gól után inkább ők támadtak. Hazard és Willian nagyon jól játszottak, másodpercek alatt átszaladtak a Barca középpályáján, a brazil a 12. percben egy távoli lövést is megeresztett, de Ter Stegen védett. Ám hiába a sok támadás, egy kontra után a 20. percben a Barca már a második találatát lőtte. Hazard vesztette el a labdát fél pályánál, amivel Messi iramodott meg a kapu felé, majd lepasszolta Demebelének, aki az első gólját lőtte a BL-ben a katalán gárda mezében. Ezután már nem játszott olyan intenzitással a Chelsea, mint a gól előtt. A 28. percben Iniesta csodás passzt adott Suareznek, akinek lövését Courtois bravúrral védte. A 37. percben Marcos Alonso kapott jó passzt a tizenhatoson, amit azonnal kapura is küldött, de Ter Stegen védeni tudott. Egy perccel később Kante cselezte be magát a Barca védők közé, majd lőtt, de lövése a jobb kapufa mellé szállt. A 45. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Chelsea, amit Marcos Alonso lőtt el, és nagyon közel járt a szépítéshez, mert a jobb kapufát találta el. Ezzel zárult a játékrész.

A második félidő egy hatalmas Courtois hibával kezdődött, amikor a 48. percben Luis Suarez lába elé lőtte a labdát, ám az uruguayi csatár a kapust találta csak el. A 49. percben Pique Marcos Alonsót húzta vissza a tizenhatoson belül, ám a bíró nem ítélt tizenegyest a Chelsea-nek. Az angolok játszottak fölényben, de a Barcának tökéletes volt ez az eredmény. A 63. percben megint Marcos Alonso került helyzetbe, de Pique az utolsó pillanatban blokkolta a lövést. Hiába volt angol fölény, a 63. percben a Barcelona harmadszorra is betalált. Luis Suarez passza után Messi vitte el három védő mellett is a labdát, majd ismét Courtois lábai között lőtt a hálóba, ezzel megszerezve a századik Bajnokok Ligája gólját. A 79. percben az argentin jöhetett szabadrúgással, de ezt a próbálkozását most védte Courtois. A 85. percben nagyon közel jártak a negyedik góhoz a katalánok, amikor egy szöglet után Paulinho fejelhetett közvetlen közelről, de a belga kapus reflexmozdulattal védett. A 90. percben Rüdiger fejelhetett egy beadás után, de csak a kapufát találta el, ami már a negyedik volt a Chelsea-nek a két mérkőzésen. A hosszabbításban már nem törték magukat a csapatok, így a Barcelona három góljával zárult a mérkőzés.

Barcelona – Chelsea: 3-0 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Messi (3. 63.), Dembele (20.) ill.
Sárga lap: Sergi Roberto (22.) ill. Willian (45.) Giroud (49.), Marcos Alonso (75.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Dembele (Aleix Vidal, 67.), Rakitic, Iniesta (Paulinho, 56.), Busquets (Andre Gomes, 61.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Moses (Zappacosta, 67.), Kante, Fabregas, Alonso, Willian, Hazard (Pedro, 82.), Giroud (Morata, 67.). Vezetőedző: Antonio Conte