Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Levante győzelem a forduló nyitónapján – előzetes

A spanyol bajnokság 29. fordulóját a Levante – Eibar mérkőzés nyitotta, ami a valenciai csapat győzelmével zárult. A mérkőzés összefoglalója után a forduló további találkozóiról és menetrendjéről olvasható az előzetes.

IMG_0333

Forrás: laliga.es

Az Eibar uralta az első félidőt labdabirtoklás és helyzetek tekintetében is, a vezető gólt mégis a Levante szerezte meg a 25. percben. Jose Morales ívelte be a labdát a kapu elé, ahol Marti Roger érkezett, aki ellőtte a játékszert a kapu bal oldalába. A 35. percben megvolt a lehetőség az Eibar előtt az egyenlítésre, amikor Dani Garcia közeli lövését védte remek mozdulattal Oier, mielőtt a labda közepébe ment volna. Az állás a szünetig nem változott.

A második játékrészben is inkább az Eibar volt fölényben, az 57. percben Dani Garcia telibe is találta a felső lécet. A 63. percben azonban már nem hibáztak, és megszerezték az egyenlítő góljukat. Coke szögletét követően Charles érkezett jól a tizenhatoson belül, és be is vágta a hálóba a labdát. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek, mert a 64. percben máris vezetést szerzett a Levante. A védelem hibáját követően Emmanuel Boateng egy az egyben vihette a labdát a kapusra, majd betalált a hálóba. Az Eibar továbbra is próbálkozott, de sikertelenül. A 90. percben Boateng ismét betalált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 93. percben Pedro Leon megszerezhette volna csapatának az egy pontot, de a hatalmas helyzetből semmi nem lett, mert csak az egyik védő hátát találta el a labdával.

Levante – Eibar: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Roger (25.), Boateng (64.) ill. Charles (63.)
Sárga lap: Cabaco (19.), Roger (34.), Lerma (61.), Lukic (90+3.) ill. Garcia (33.), Charles (69.), Arbilla (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló szombaton a Depor és a Las Palmas összecsapásával folytatódik. Ezt követi a Valencia – Alaves találkozó. A “Denevérek” továbbra is tapadnak a Real Madridra a harmadik helyért, az Alaves pedig egyre messzebb próbál kerülni a kiesőzónától. Fél hétkor a Real Sociedad a Getafét fogadja. A baszk csapat továbbra is hullámzó formában van, míg a madridi kiscsapat a jó szereplésük után most kicsit kiengedett, és kétszer is kikapott. A napot a Betis és az Espanyol találkozója zárja.

Vasárnap ebédidőben a Leganes a Sevillát fogadja. Montella csapata biztosan motiváltan érkezik a mérkőzésre, miután a BL-ben sikerült továbbjutniuk a negyeddöntőbe. Ezután a Barcelona – Athletic Bilbao találkozó kezdődik. A katalán gárda hatalmas előnnyel vezeti a tabellát, míg a baszkok a középmezőny végén vertek tanyát, és nem is tudnak elmozdulni onnan. Fél hétkor két mérkőzést is játszanak: a Celta Vigo – Malaga találkozót, illetve a Villarreal – Atletico Madrid meccset. Simeone gárdája még nem adta fel a bajnokságot, és mindenképp szeretne a Barcelona nyomában maradni. A Villarreal a Sevillát szeretné utolérni, hiszen csak egy pont a különbség a két csapat között a tabellán. A napot és a fordulót a Real Madrid – Girona mérkőzés zárja. A kirákyiaknak nincsenek jó emlékeik a katalán kiscsapatról, hiszen az első bajnoki találkozójukan kikaptak ellenük. Most a Bernabeuban javíthatnak, ahol egy már összeszedettebb Real Madrid fogadja majd a Gironát.

A 29. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Deportivo La Coruna – Las Palmas
16:15 Valencia – Alaves (TV: Sport 1)
18:30 Real Sociedad – Getafe (TV: Sport 1)
20:45 Betis – Espanyol

VASÁRNAP:

12:00 Leganes – Sevilla (TV: Sport 1)
16:15 Barcelona – Athletic Bilbao (TV: Sport 1)
18:30 Villarreal – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
18:30 Celta Vigo – Malaga
20:45 Real Madrid – Girona (TV: Sport 1)