Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a BL-továbbjutás után a bajnokságban kikapott a Sevilla – videóval

Hiába jutott tovább a Sevilla a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, a bajnokságban továbbra is szenved. Nem játszottak jól a Leganes otthonában, olyannyira, hogy vereséget is szenvedtek, ami miatt az ötödik helyük is veszélybe került. 

w_900x700_18121325_aa_1159

Forrás: laliga.es

A 7. percben akár meg is szerezhette volna a vezetést a Leganes, amikor Amrabat elrúgta az ügyetlenkedő Sergio Rico mellett a labdát, ám Lenglet épp a gólvonalon kapta el a játékszert. A madridi csapat nagyon bátran focizott, a meccs elején nem is hagyta a Sevillát közel kerülni a kapujukhoz. A vendégek első nagy helyzete a 24. percben érkezett, amikor Pablo Sarabia próbálta eltekerni a kapu bal alsó sarkába a labdát, de Cuellar bámulatos védést mutatott be. Meglett az eredménye a jó játéknak, hiszen a Leganes a 41 percben megszerezte a vezetést. Unai Bustinza csinált magának szabad területet közvetlenül a kapu előtt, majd védhetetlenül fejelt a kapu bal felső sarkába, El Zhar remek beadását követően. A hazaiak a gól után is támadtak még, egészen a játékrész lefújásáig.

A második félidőben inkább a Sevilla birtokolta többet a labdát, és próbált támadásokat kialakítani, de a Leganes nagyon jól védekezett. Bármivel próbálkozott az andalúziai csapat, a Leganes levédekezte, és nem hagyta, hogy elvegyék tőlük a három pontot. Nagy helyzet nem is volt egyik oldalon sem, ráadásul a vendégek támadói sokat futottak lesre. A 67. percben azonban nem sokon múlott egy újabb Bustinza-fejes, de a szöglet utáni próbálkozást most Sergio Rico védte. A 69. percben viszont összejött a gól a Leganesnek. Omar Ramos szedte el a labdát a Sevillától, majd Diego Ricónak passzolt, aki a jól érkező Erasónak tálalta a játékszert a kapu előtt, aki nem hibázott. Nagy bajban volt a Sevilla, de nem úgy tűnt, hogy már beletörődtek a vereségbe. Ez abban mutatkozott meg leginkább, hogy Pablo Sarabia tíz perc alatt kiállította magát. A 73. percben odarúgott ellenfelének, amiért a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapját. A 90. percben azonban érkezett a szépítő találat a Sevillától. A kapu előtt Ben Yedder passzolta le a szélen érkező Layunnak, aki Cuellar mellett lőtt a hálóba. Az egyenlítés azonban már nem jött nekik össze, így elvesztették a mérkőzést a madridi csapat ellen.

Leganes – Sevilla: 2-1 (1-0)
Helyszín: Butarque stadion (Madrid) Vezette: Alberola Rojas
Gólszerzők: Bustinza (41.), Eraso (69.) ill. Layun (90.)
Sárga lap: Amrabat (65.), Sovas (77.) ill. Escudero (40.), Pablo Sarabia (73.), N’Zonzi (80.)
Kiállítás: – ill. Pablo Sarabia (85.)

Leganes: Cuellar, Diego Rico, Zaldua, Bustinza, Siovas, Gabriel (Munoz, 90+3.), Ruben Perez, El Zhar, Omar Ramos, Eraso, Amrabat (Beauvue, 89.). Vezetőedző: Asier Garitano

Sevilla: Sergio Rico, Escudero (Arana, 78.), Layun, Kjaer, Lenglet, N’Zonzi, Banega, Nolito (Sandro 63.), Pablo Sarabia, Vazquez (Muriel, 72.), Ben Yedder. Vezetőedző: Vincenzo Montella

https://www.youtube.com/watch?v=QBH2XuLz7Lw