Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: csak ikszre volt jó a Barca B

Ugyan matematikai esélye még van feljutást érő helyet megcsípnie (csak éppen jogi akadályok vannak), ám a jó szezonkezdet ellenére mindössze az alsóház tagja az FC Barcelona B csapata. És bizony tegnap sem voltak túl meggyőzőek a katalán fiatalok.

lorcaVSbarcab001

A Lorca együttese tulajdonképpen fél lábbal már a harmadosztály tagja, lévén tizenhat pontos távolságban szerénykedik a már bennmaradó helyen tanyázó Alcorcon mögött. Talán ez a biztos vég volt az, ami felszabadította a kiscsapat erejét. Ugyanis a hazaiak bő 70 percen keresztül lefutballozták Gerard Lopez fiataljait. Ám gólra csak egyetlenegyre futotta tőlük. José Antonio Martínez kezezett a tizenhatoson belül, a Lorca rugója pedig élt a lehetőséggel.

A hajrára fordulva többször is a kék-fehérek kapusának bravúrja kellett, ám az ígéretes védőtehetség, Marc Cucurella egy lapos, de pontosan helyezett lövéssel egalizálni tudott, így kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Cucurella idén lesz 20 éves, stabil tagja az U19-es válogatottnak. Tehetségére már a szponzorok is felfigyeltek, lévén a Puma öltözteti a fiatal játékost, aki legfiatalabb éveiben még az ESpanyolnál kezdte a szakmát. Az elsősorban baloldalon jeleskedő védő értékét a Transfermarkt.de 2,5 millió euróra becsüli.

Lorca – FC Barcelona B 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Ojeda (28. perc-büntetőből), ill. Cucurella (76.)

A meccs legfontosabb pillanatai:

https://www.youtube.com/watch?v=buQQSxrRS3g

A bajnokság állása:

laliga2tabella21080317

Balogh József