Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: A női csapatra többen voltak kíváncsiak mint Simeonéékra!

A spanyol női futball ugyan nincs közvetlenül a szemünk előtt, de a statisztikák szerint is elképesztő fejlődésnek indult. A hétvégén például madridi derbit rendeztek, amely igencsak lepipált jó néhány első osztályú találkozót. Máris mutatjuk, hogy miért!

(Kép: as.com)

Ugyan az Atlético Madrid női csapatának hazai találkozóira még nem telik meg a hatalmas Wanda Metropolitano, a hétvégén rekordot állított fel az Atlético Femenino azzal, hogy 22.202 regisztrált nézői látta a Real CFF elleni madridi derbit a helyszínen!

Ez a nézőszám csúcsnak számít ugyanis a Liga Iberdrola, vagyis a női első osztályú bajnokság tekintetében azóta, amióta az Iberdrola elektronikai vállalat a fő szponzor (2016 nyara – a szerk.). A korábbi rekordot az elmúlt idényből egy Valencia -Levante meccs tartotta, a maga 17.000 nézőjével!
Érdekesség még, hogy a női foci tekintetében az abszolút második helyre is “jó” Spanyolországban ez a 22. 202 néző, az után, hogy még 2003-ban 35.000-ren voltak kíváncsiak az Athletic Femenino és a Hispalís összecsapására a San Mamésban.

Hogy pontosan még mit is jelent ez az új nézőcsúcs?

Spanyolországban a férfiak hétvégi első osztályú bajnokijai között végignézve, hat meccsre is kevesebben voltak kíváncsiak, mint az Atlético Femeninora, beleértve Diego Simeone Villarreal ellen idegenben pályára lépő együttesét is! Az Estadio de la Cerámicában ugyanis mindössze 19.385-en figyelték Antoine Griezmanékat!

Továbbá a Celta – Málagát (17.230), a Leganés – Sevillát (10.037), a Sociedad – Getafét (17.509), a Depor – Las Palmast (18.942), és a Levante – Eibart (16.028) is jóval kevesebben látták! Nem is beszélve arról, hogy a másodosztályban volt bajnoki, amit 409-en láttak (!) (ez volt a Sevilla B – Albacete – a szerk.), de az ottani legmagasabb nézőszám is csupán 14.258 volt a Real Oviedo – Granada találkozón…