Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ők a legnagyobb reménységek a spanyol klubok akadémiáiról

A spanyol Marca szedte össze azokat a fiatal játékosokat, akik a spanyol első osztály klubjainak akadémiáin játszanak, és nagy reménységeknek tartják őket. 

15215847896784

Forrás: Marca

Alaves: Martin Aguirregabiria

A 21 éves jobbhátvéd a szezont már az Alaves felnőtt csapatában kezdte, és Abelardo decemberi edzői kinevezése óta szinte az összes mérkőzésen pályára lépett a bajnokságban. Legutóbbi három mérkőzésén még három asszisztot is kiosztott.

Athletic Bilbao: Unai Simon

A baszk csapatnál ez elmúlt években nagy szerencséjük volt a kapusokkal. Először Kepa Arrizbalagát vitték fel a felnőtt csapathoz, most pedig egy új tehetség kopogtat a klubnál. A 20 éves Unai Simon a lejátszott 22 mérkőzéséből a B csapatban 10-et kapott gól nélkül hozott le, és az U21-es spanyol válogatottban is kiharcolta a kezdőt.

Atletico Madrid: Ferni

Nagy reményeket táplálnak az Atletico Madridnál a mindössze 19 éves spanyol középpályás, Ruben Fernandez, azaz Ferni iránt. Jelenleg egy súlyos térdsérülés miatt nem tud játszani, ám áprilisban már újra pályára léphet a madridiak B csapatában. A szezonban eddig 10 mérkőzésen 3 gólt szerzett.

hi-res-9a77e8a6805e1904ccf970cea7cd9bff_crop_north

Barcelona: Carles Alena

A 20 éves középpályás néhány alkalommal már pályára léphetett a felnőtt csapatban is, ahol akár folyamatos lehetőséghez is juthat a jövőben. A B csapat egyik legnagyobb reménysége Alena, ám meg kell harcolni a helyéért a felnőttek között, hiába teljesít jól és szerez gólokat a fiatalokkal.

Betis: Loren Moron

A spanyol középpályás igaz már kicsit idősebb, 24 éves, ám februári debütálása óta a felnőtt csapatban 7 meccsen öt gól szerzett. Loren Moron 2015-ben került a Betis B csapatához a Marbellától, és úgy tűnik, meg fogja hálálni a belevetett bizalmat.

Celta Vigo: Diego Pampin

Nemrég töltötte be a 18-at Diego Pampin, de már felhívták a Celta Vigo felnőtt csapatába is. A debütálása azonban még várnunk kell, ám a B csapatban remekül teljesít a balhátvéd.

Deportivo La Coruna: Edu Exposito

A Depor már három spanyol bajnoki és két Király-kupa mérkőzésen is lehetőséget adott a 21 éves középpályásnak, és elég valószínű, hogy a következő szezonban a klub felnőtt keretének a tagja lesz.

Eibar: Imanol Sarriegui

A 22 éves középpályás jelenleg a CD Vitoriánál játszik, ami az Eibar fiókcsapata, de már a felnőtt csapatban is lehetőséghez jutott a La Ligában öt alkalommal.

Espanyol: Pol Lozano

A 18 éves középpályás a húzóembere az Espanyol B csapatában, és ő az egyik oka, hogy vezetik az ötödosztály tabelláját.

15213658840736

Getafe: Hugo Duro

A 28 éves csatár a Getafe legutóbbi bajnokiján debütált a felnőttek között a Real Sociedad ellen, ahol nyertek is. Duro a ranglétra minden fokát megjárta, amíg meg nem kapta a lehetőséget az első csapatban.

Girona: Kevin Soni

A Girona akadémiája sosem tartozott a legjobbak közé, de remélik, hogy a 19 éves kameruni támadó az első osztályban is szép sikereket fog majd elérni. Soni 2017-én nyarán csatlakozott a Girona B csapatához a Bordeaux-tól.

Las Palmas: Benito Ramirez

A Las Palmas szezonja nem éppen a legjobb, ám mégis van okuk optimistának maradni a jövőjükkel kapcsolatban, hiszen remek az akadémiájuk, ahonnan olyan játékosok kerülnek ki, mint Benito Ramirez, aki két alkalommal már a felnőttek között is pályára léphetett a szezonban.

Leganes: Jaime Sierra

A 20 éves középpályás az egyetlen olyan játékos a B csapatból, aki a szezonban lehetőséget kapott a Leganesnél az első osztályban. Sierra az Espanyol és a Girona ellen is bizonyíthatott a La Ligában.

Levante: Pepelu

A jelenleg a Hercules csapatánál kölcsönben játszó 19 éves középpályás lehet a Levante egyik nagy reménysége a jövőben.

Malaga: Kuki Zalazar

A 19 éves támadó jelenleg kölcsönben van a Cartagena csapatánál, ahol remekül teljesít, így a következő szezonban esélyes, hogy helyet kap a felnőtt keretben, igaz, már minden bizonnyal csak a másodosztályban.

antonio-blanco_0

Real Madrid: Antonio Blanco

A mindössze 17 éves védekező középpályás a Real Madrid U19-es csapatában játszik, sőt a korosztályos válogatottban is állandóan számítanak rá.

Real Sociedad: Martin Merquelanz

A 22 éves szélső remekül teljesített a B csapatban, ezért Carlos Vela januári távozásával őt akarták felhozni a felnőttekhez a Real Sociedadnál, ám egy sérülés közbeszólt.

Sevilla: Alejandro Pozo

A Sevilla B csapata jelenleg a spanyol másodosztályban szerepel, a 19 éves középpályás az egyik oka annak, hogy jól szerepelnek a sorozatban.

15208705107461

Valencia: Ferran Torres

A 18 éves szélső már 2017-ben pályára léphetett a Valencia felnőtt csapatában, ám hivatalosan csak januártól lett a keret tagja. Emellett ő az első 21. században született (2000), aki pályára léphetett egy La Liga mérkőzésen.

Villarreal: Manu Morlanes

A 19 éves középpályás már egy Európa-liga mérkőzésen pályára léphetett a Villarreal első csapatában, de a hivatalos kerettagságra még kicsit várnia kell.