Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real játékosok átvették a Barcások helyét a spanyol válogatottban

Volt idő, amikor a Barcelona játékosai jelentették a spanyol válogatott gerincét. Nem kevés sikert könyvelhettek el azok a keretek, ám az idő, mint mindig, változik, a mostani felkészülési mérkőzésekre összeállított válogatottban már a Real Madrid játékosai vannak túlsúlyban, és ez a világbajnokságra is így maradhat.

15217435648812

Forrás: Marca 

Gerard Pique, Carles Puyol, Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Sergio Busquets, David Villa és Pedro: hét játékos a 2010-es világbajnoki döntőből, akik a kezdő tizenegy tagjai voltak, és mind a Barcelonában futballoztak akkor. A történetet mindenki ismeri, Iniesta hosszabbításban szerzett találatával legyőzték Hollandiát, és Spanyolország először lett világbajnok. Habár a dolgok azért sokat változtak, még sokáig a Barcelona játékosai adták a válogatott magját. Aztán jött a 2014-es világbajnokság, ahol a spanyol nemzeti csapat keretében még mindig a katalán klub játékosai voltak többségben, de játékukat addigra már kiismerték az ellenfelek, és már a csoportkörben búcsúztak a nemzetközi sorozattól.

Ekkor jöttek a legnagyobb változások a spanyol válogatottnál. Vicente del Bosque lemondott a szövetségi kapitányi posztról, helyét pedig Julien Lopetegui vette át, aki megreformálta a keretet. Új és fiatal játékosokat próbált ki, és így egyre inkább a kiszorultak a Barcelona futballistái. A katalán klub azon időszaka, amikor szinte egy egész csapatnyi világklasszist tudott kinevelni a La Masián, eltűnni látszik, így egyre kevesebb szerephez jut a klub a válogatottban is.

A Barcelona helyét a válogatottban azonban a legnagyobb rivális, a Real Madrid kezdi átvenni. A 24 labdarúgó közül, akiket Lopetegui kiválasztott a Németország és Argentína ellen felkészülési mérkőzésekre, mindössze 3 Barcelona játékos: Gerard Pique, Andres Iniesta és Jordi Alba. A királyi gárda ezzel szemben hat játékost delegált: Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Isco, Marco Asensio és Lucas Vazquez került be a válogatott keretbe. Közölük Asensio és Vazquez helye kérdéses még a világbajnokságon, ám jelenlegi formájuk miatt mindenképpen van helyük a jelenlegi csapatban. Azonban ahogy del Bosque is bölcsen felismerte, hogy a Barcelona összeszokott középpályáját és védőit használja a válogatottban, úgy Lopetegui is minden bizonnyal ezt az elvet fogja követni, csak épp a Real Madrid játékosaival.

Toni Kroos, a Real Madrid középpályása a német válogatott játékosaként fog szembenézni csapattársaival, és figyelmeztető jelnek tartja, hogy ők vannak többségben a keretben.

“Nagyon jól kell játszanunk, hiszen a spanyol válogatottban hat Real Madrid játékos is játszik, és ismerem őket, nagyon nehéz lesz ellenük. Hiába vannak mellettük labdarúgók Atleticóból és a Barcából, az azért csak jelent valamit, hogy a Real Madrid a spanyol válogatott keret magja.”